Kontakta oss

INRIKES

Katerina Janouch kallar Willy Silberstein för ”vänsterliberala cuckjuden”

Publicerat

den

INRIKES George Soros är en judisk förrädare och Willy Silberstein från Svenska Kommittén Mot Antisemitism är en vänsterliberal cuckjude-svikare. Det skriver den högerextrema barnboksförfattaren Katerina Janouch på sociala medier.

Anledningen till att Katerina Janouch rasar över SKMA:s Willy Silberstein är att han uttryckte sina åsikter om den ökade antisemitismen och islamofobin i Sverige. I en debattartikel i Aftonbladet kritiserade han bland annat marscherade nazister och Bromöllahögerns beslut att införa böneförbud på kommunala arbetsplatser.

Att Silberstein lyfte frågan ur ett judiskt perspektiv var inte speciellt populärt bland judiska högerextremister i Sverige. Efter debattartikeln gick Katerina Janouch ut och fullkomligt havererade över Willy Silberstein på sociala medier. På Twitter kallade hon honom för ”vänsterliberal cuckjude” samtidigt som hon anklagade honom för att vara en svikare.

”Gulligt av vänsterliberala cuckjuden att klaga över att man vill hålla tillbaka islamiseringen, tyvärr ett svek mot alla de judar som inte längre känner sig fria i Sv.” skriver Katerina Janouch.

I ett svar till Katerina Janouch skriver twitteranvändaren ”Lars Lind” att kapitalisten och miljardären George Soros och liknande judar är att betrakta som hemska judar. Varpå Katerina Janouch svarar ”Japp” och anklagar George Soros för att vara en judisk förrädare. I samma kommentarsfält insinuerar hon även att judar som Willy Silberstein får betalt för att vara självdestruktiva.


Silberstein vill bekämpa judehatet

Enligt Willy Silberstein är Bromöllas böneförbud med största sannolikhet skapat för att markera mot muslimer. Men också mot andra religiösa grupper i kommunen, som exempelvis judar. Som exempel nämner han att judar kan behöva sju minuters bön per dag.

”Min övertygelse är att de ansvariga med Sverigedemokraterna i spetsen gör detta bara för att markera mot i första hand muslimer, men indirekt också mot andra religiösa grupper.

Att partier som kristdemokrater och moderater hänger på är betydligt mer förvånande.

En religiös jude kan behöva cirka sju minuter om dagen för en kort bönestund. Ska en jude med det sättet att leva alltså stoppas från att ta jobb i Bromölla?” skriver Willy Silberstein.

Willy Silberstein tog även upp att enskilda judar har varit tvungna att hyra in livvakter när de besökt Almedalsveckan på grund av hotbilden från nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen.

”Nordiska motståndsrörelsen har åter varit i Almedalen, om än kraftigt decimerade i antal jämfört med förra året. Och med en snöplig demonstration med ett fåtal deltagare i Visby under Almedalsveckan.

Men likafullt känner jag till judar som besökt Almedalen i år och som haft livvakt. Och det av ett enda skäl. De är judar. De är rädda för att nazister ska trakassera eller utsätta dem för våld.

Detta är en del av Sverige. Tack och lov en väldigt liten del av vårt fina samhälle. Men detta är ändå en påminnelse. Vi har alla ett ansvar.

När en kommun i praktiken vill förbjuda religiösa judar, muslimer eller kristna att ta jobb där är det en väldigt stark varningssignal.”

 

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se