Kontakta oss

INRIKES

Katerina Janouch tror att Helsingborgs rådhus är en moské

Publicerat

den

INRIKES Katerina Janouch tror att Helsingborgs rådhus är ett ottomansk minaret. Det är inte första gången Janouch skämmer ut sig på sociala medier.

Sedan massmedia avslöjat att islamister infiltrerat SSU i Skåne har högern drevat hårt på sociala medier. En av dem som nu sprider alternativ fakta om SSU är författaren och högerdebattören Katerina Janouch.

Janouch har spridit en lögn om att SSU Helsingborg på sociala medier använder sig av en bild på en moské. Hon påstår att bilden innehåller ett ottomanskt minaret. Vad Janouch har missat är att bilden föreställer Helsingborgs rådhus, en byggnad som byggdes i slutet av 1800-talet. Byggnaden är en anrik svensk byggnad som symboliserar Helsingborg.

Lögnen om Helsingborgs rådhus är inte första gången Janouch sprider alternativ fakta. Hon har tidigare ljugit om sin ålder på Tinder för att få lättare ragg. En annan gång var när hon påstod att afghanska flyktingar trakasserade en svensk kvinna, en granskning visade att det var högerextremister bakom trakasserierna.

Såhär ser Helsingborgs Rådhus ut. Ser det ut som en ottomansk minaret?

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se