Kontakta oss

KULTUR

Här ljuger Katerina Janouch om sin ålder för att få lättare ragg

Publicerat

den

KULTUR Högerprofilen Katerina Janouch har gjort flera uttalanden där hon anklagar flyktingungdomar att ljuga om sin ålder. Nu har bilder dykt upp på nätet där det ser ut som om Janouch själv ljuger om sin egen ålder.

Katerina Janouch har gjort sig känd som en av Sveriges mest hårdföra flyktingmotståndare. I krönikor, artiklar och sociala medier har hon ondgjort sig över flyktingar – samt sagt att majoriteten flyktingungdomar ljuger om sin ålder.

Janouch ljög själv i en tjeckisk tv-intervju där hon påstod att flyktingarna utgörs av 75 procent unga män som utger sig för att vara barn.

Men samtidigt som Katerina Janouch anklagade flyktingar för att ljuga om åldern verkar det som att hon har ljugit om sin egen – på Tinder. En bild som föreställer Katerina Janouch’s Tinderprofil har börjat spridas på nätet. På bilden, som ska vara tagen för drygt en månad sedan, står det att Janouch är 48 år gammal. Faktum är att hon är fem år äldre, 53 år gammal.

På Twitter har Katerina Janouch uttryckt sig negativt om att hennes Tinderprofil sprids på nätet. Ofräscht, skriver hon bland annat och lägger skulden på den liberala ”jag är här”-rörelsen. I augusti blev Katerina Janouch polisanmäld efter att ha postat en smyttagen bild på en lättklädd Rosanna Dinamarca vid den afghanska sittdemonstrationen vid Medborgarplatsen. Som bildtext valde hon att skriva ”Trappan är mer effektiv än Tinder”. Den sexuella anspelningen på Dinamarca ledde till omfattande kritik mot Janouch.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se