Kontakta oss

INRIKES

KDU-toppen rasar mot Ben & Jerry’s nya ”sharia-glass”

Publicerat

den

HÖGERN Glassjätten Ben & Jerry’s meddelar att företaget kommer lansera en smak där delar av intäkterna kommer gå till välgörande ändamål. Det har fått KDU-toppen Stefan Sarmes att förespråka bojkott av glassmärket.

Den nya glassen från Ben & Jerry’s heter Pekan Resist. Enligt företagets grundare kommer delar av intäkterna gå till olika sociala kamper i USA, däribland Womens march som organiseras av den palestinska aktivisten Linda Sarsour. Efter att Ben & Jerry’s presenterade sin satsning på sociala medier har flera högerextremister och prosionister fullständigt rasat. I Sverige gick KDU:s ordförande i Skåne, Stefan Sarmes, ut och anklagade glassföretaget för att samarbeta med antisemiter och gillade en kommentar där den nya glassen kallas för ”sharia-glass”.

Sionistisk smutskastning

Smutskastningen mot Linda Sarsour har pågått sedan länge. I maj 2018 kunde den israeliska tidningen Haaretz avslöja anledningen. Ett privat företag med kopplingar till israeliska staten hade i uppgift att samla in information om Linda Sarsour och hennes familj. Företaget som heter Israel Cyber Shield skickade sedan informationen vidare till den prosionistiska organisationen Act.IL som lyder under Israeli-American Council. Syftet med allt ska ha varit att få universiteteten att sluta boka Linda Sarsour som föreläsare.

Många människor i USA avfärdar snacket om att Linda Sarsour skulle vara antisemit. Mycket tack vare hennes tidigare engagemang i antirasistiska frågor där hon har gjort insatser mot det ökande högerextrema hatet mot judar i USA. Bland annat har Linda Sarsour samlat in och skänkt stora summor pengar till judiska kyrkogårdar som utsatts för antisemitisk vandalisering.

Källa: Times of Israel– Times of Israel 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se