Kontakta oss

INRIKES

Kent Ekeroth frikänns efter fylleskandalen!

Publicerat

den

SD:S FYLLESKANDALER Kent Ekeroth blev dömd av tingsrätten för misshandel. Han överklagade till Hovrätten som nu valt att fria honom helt.

Idag kom hovrättens dom i det uppmärksammade fallet där den
Sverigedemokratiska politikern Kent Ekeroth misstänkts ha misshandlat en annan person. Tingsrätten dömde Ekeroth för misshandel men han överklagade och frias nu av hovrätten.

”Hovrätten anser, i motsats till tingsrätten, att åklagaren inte har motbevisat Kent Ekeroths invändning om nödvärn. Hovrätten har också funnit att det våld som Kent Ekeroth använt inte varit uppenbart oförsvarligt, även om det i och för sig hade varit möjligt för honom att avlägsna sig från platsen. Hovrätten har därför frikänt Kent Ekeroth från åtalet för ringa misshandel samt lämnat målsägandens skadeståndsyrkande utan bifall”, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Den uppmärksammade misshandeln ägde rum i november 2016. En berusad Ekeroth blev stoppad av en vakt när han försökte ta sig in på nattklubben Solidaritet. I krogkön utanför ska en person ha fällt en kommentar om järnrörsskandalen vilket ledde till att Ekeroth utdelade en smäll. Ekeroth hävdade att det var självförsvar.

Kan bli petad från Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna har tidigare uttalat sig att om Ekeroth skulle bli dömd i hovrätten skulle han bli utesluten ur partiet. Trots att han blev friad verkar det som att partiet inte vill ha kvar honom i partiet inför valrörelsen.
-Men vi tycker att han i sitt val av livsföring, uppförande och omdöme ändå inte lyckas leva upp till de höga krav som partiet ställer på företrädare i kriminalpolitiska frågor. Vår bedömning är också att Kent Ekeroths förtroende hos stora delar av allmänheten har skadats genom en rad olika incidenter genom åren, säger Mattias Karlsson, SDs gruppledare, i en kommentar.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se