Kontakta oss

INRIKES

Klarade av att kontakta vården – nekades sjukpenning

Publicerat

den

INRIKES  Byggföretagaren Fredrik blev utbränd och lider av utmattningsdepression. På grund av att han har haft kontakt med vården har han nekats sjukpenning.

Fredrik Fagerström är en byggföretagare från Borås. I december 2019 gick han in i väggen och blev utbränd. Under sju år hade han själv drivit sitt byggföretag. I december 2020 fick han diagnosen utmattningsdepression.

Trots diagnosen har Försäkringskassan nekat Fagerström hans sjukpenning. De två anledningarna är att han inte sjukanmält sig i tid och att han trots sin utmattningsdepression klarat av att kontakta vården.

“Trots ditt mående klarade du av att ta kontakt med vården den 8 december 2020”, står det i avslaget från Försäkringskassan.

Avslaget från Försäkringskassan har lett till att han blivit av med sin sjukpenninggrundande inkomst, SGI då han under sjukdomen inte varit inskriven på Arbetsförmedlingen.

– Så nu har jag varit utan ersättning i över ett år. Det har medfört att jag behövt sälja lägenheten, flytta ihop med min tjej och låna pengar av mina föräldrar, säger Fagerström till Aftonbladet.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se