Kontakta oss

INRIKES

Kokainrazzia i Fredrik Reinfeldts bostad

Publicerat

den

Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

INRIKES    I november gjorde polisen en razzia hos Fredrik Reinfeldt efter att hans släkting hittats påverkad utanför bostaden. Tidigare idag kom domen och släktingen dömdes för narkotikabrott.

Det var i november förra året som en privatperson tipsade polisen om en narkotikapåverkad person utanför en bostad i Stockholm. Det visade sig att personen bodde på adressen och var släkt med före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, också boende på adressen.

När polisen anlände kunde de snabbt se att personen var narkotikapåverkad och vid en visitering hittades 2,94 gram kokain. Personen hade också på sig flera tomma redlinepåsar som brukar användas vid narkotikaförsäljning samt 5000 kronor i kontanter. Polisen misstänkte langning och gjorde därmed en husrannsakan.

I husrannsakan hittades en tallrik med vitt pulver och ett kreditkort. Polisen hittade också ytterligare 5000 kronor i kontanter i bostaden.

Släktingen förnekade att han skulle ägna sig langning utan kokainet var för eget bruk. Kontanterna hade han enbart för att köpa de aktuella drogerna. Idag kom domen och släktingen dömdes för narkotikabrott med 120 dagsböter a 150 kronor. Misstankarna om langning gick inte att styrka så mannen blev friad på den punkten.

Nicklas Andersson
redaktionen@aktuelltfokus.se