Kontakta oss

UTRIKES

Kommunistisk rekordsatsning i brittiska kommunvalet

Publicerat

den

UTRIKES    Detta valår ställer brittiska komministpartiet upp med ett rekordhögt antal kandidater över hela landet. Partiet går till val på att utjämna klasskillnader, och att göra det brittiska valsystemet mer demokratiskt.

En plats där Kommunisterna har växt sig särskilt starka är i Manchesterområdet. Staden har under en lång tid plågats av intensiv åtstramningspolitik, som slagit hårt mot den lokala befolkningen. Utöver det dras Manchester med en rad sociala problem, och en medellivslängd som ligger under det nationella snittet.

En annan faktor till att stödet till kommunisterna har ökat är att klasskillnaderna i Storbritannien blivit rekordstora och mer cementerade, samtidigt som landet genomgår en av sina värsta ekonomiska kriser på 300 år. Den konservativa regeringens katastrofala hantering av pandemin har också bidragit till att intresset för socialistiska alternativ har växt i landet.

De brittiska kommunisternas valplattform inkluderar bland annat en höjning av minimilönen, årliga nybyggnationer av subventionerade bostäder, och en förstärkning av arbetsrätten. Vidare vill partiet även göra satsningar för att få bukt på den omfattande hem- och arbetslösheten, samt driva igenom löneökningar i välfärdssektorn.

Kommunisterna vill också stifta lagar som ska skapa större ordning på hyresmarknaden. Det är tänkt att dessa lagar ska hindra hyresvärdar från att hänsynslöst exploatera sina hyresgäster, genom ockerhyror och undermåliga bostadsförhållanden. Partiet avser att deras politik ska finansieras genom att bland annat se över landets militära budget. Storbritannien spenderade nyligen 205 miljarder pund på att förnya sitt kärnvapenprogram. Denna spendering vill kommunisterna ställa emot de åtstramningsåtgärder som genomförts i landets välfärdssektorer.

Här kan du läsa mer om de brittiska kommunisternas politik.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se