Kontakta oss

INRIKES

Kommunistiska Partiet släpper valfilm med Sven Wolter

Publicerat

den

INRIKES Kommunistiska Partiet har släppt en valfilm där en av Sveriges mest kända skådespelare, Sven Wolter, deltar. I filmen talar Sven Wolter om sin syn på samhället samtidigt som han uppmanar människor att börja göra motstånd mot eliten.

Valfilmen är en av de bästa filmerna som har producerats inom vänsterrörelsen på länge. Att avsändaren är Kommunistiska Partiet förvånar nog många. Inte minst då partiet brukade framstå som otroligt gammalmodigt, mossigt och sektigt. Enligt flera K-företrädare genomgår partiet en moderniseringsprocess sedan några år tillbaka, vilket framgår rätt tydligt i den aktuella valfilmen.

Budskapet i kommunisternas valfilm riktar sig framförallt till systemkritiska människor som har börjat få nog av det liberala samhället.

– Hur kan vi känna oss så maktlösa samtidigt som vi vet att det är vårt arbete som har skapat deras förmögenheter – och att vi kan lägga ner vårt arbete imorgon, om vi vill. Borde inte ett samhälle dömas för hur det behandlar de som har arbetat och byggt upp det? Snällhetens tid är förbi. Dom som sitter vid makten vet mycket väl vad dom vill, det är dags för oss att gå samman kring det vi vill. Läget är alldeles för allvarligt för att stå ensam. Vi vill ersätta åskådardemokratin med deltagardemokrati, säger Sven Wolter i kommunisternas valfilm.

I skrivande stund står det klart att Kommunistiska Partiet kommer ställa upp i valet i närmare 20 kommuner. Idag på 1 maj demonstrerar partiet på över 30 orter runt omkring i landet.

Se valfilmen nedan.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se