Kontakta oss

NOTISER

Konservativ Neo-medarbetare manar till gemensam sak med fascister

Publicerat

den

formgren
INRIKES
|
Den konservativa Neo-medarbetaren Marika Formgren manar till gemensam sak med fascister och rasideologiska nationalister mot den liberala högertidningen Dagens Nyheter.

Högerjournalisten och opinionsbildaren Marika Formgren från tidskriften Neo tycker att man ska liera sig med fascister. Det framgår i ett nyligen publicerat blogginlägg på Formgrens privata blogg där den kända högertyckaren går till attack mot den liberala högertidningen Dagens Nyheter för att dessa har valt att granska en dold makthavare.

I blogginlägget som bär rubriken ”DN har förklarat krig” utmålar Marika Formgren fascister och rasideologiska nationalister som ”högeropposition”. Utöver det vill den enligt egen utsago, konservativa opinionsbildaren göra gemensam sak med fascistiska och rasideologiska tidningar och sajter. Bland annat nämner Marika Formgren den fascistiska tidningen Fria Tider och den fascistiska tankesmedjan Motpol.

Blir arg över att liberaler granskar högeretablissemanget

Marika Formgren vänder sig emot att DN väljer att granska en dold makthavare som skriver under pseudonymen ” Julia Caesar”. ” Julia Caesar” blev utnämnd till en av Sveriges viktigaste opinionsbildare 2013. Pseudonymen ifråga är även en av Sverigedemokraternas viktigaste ideologer utanför partiet. Högerjournalisten blev så pass arg att hon nu manar till en massiv kampanj mot de tidigare liberala vännerna på Dagens Nyheter.

Klara och tydliga fascistkopplingar

Aktuellt Fokus har sedan tidigare valt att granska högeretablissemanget och de så kallade ”alternativmedier” som Marika Formgren lyfter fram. När Fria Tider genom sin chefredaktör Widar Nord gick ut och ljög om tidningens tydliga kopplingar till fascismen valde Aktuellt Fokus att granska de aktuella kopplingarna mellan Fria Tider och den fascistiska tankesmedjan Motpol. Granskningen resulterade i att Aktuellt Fokus var tvungna att ge Sverigedemokraternas Mattias Karlsson rätt i dennes tidigare analys av såväl Fria Tider som Motpol.

Granskningen finner du här: Här ljuger Fria Tider om extremistkopplingarna
Tidskriften Neo har hittills inte tagit avstånd från Marika Formgrens flirt med våldsbejakande extremister. Däremot har Paulina Neuding valt att försvara sin meningsfrände inom högeretablissemanget på mikrobloggen Twitter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se