NOTISER

Konservativ Neo-medarbetare manar till gemensam sak med fascister

formgren
INRIKES
|
Den konservativa Neo-medarbetaren Marika Formgren manar till gemensam sak med fascister och rasideologiska nationalister mot den liberala högertidningen Dagens Nyheter.

Högerjournalisten och opinionsbildaren Marika Formgren från tidskriften Neo tycker att man ska liera sig med fascister. Det framgår i ett nyligen publicerat blogginlägg på Formgrens privata blogg där den kända högertyckaren går till attack mot den liberala högertidningen Dagens Nyheter för att dessa har valt att granska en dold makthavare.

I blogginlägget som bär rubriken ”DN har förklarat krig” utmålar Marika Formgren fascister och rasideologiska nationalister som ”högeropposition”. Utöver det vill den enligt egen utsago, konservativa opinionsbildaren göra gemensam sak med fascistiska och rasideologiska tidningar och sajter. Bland annat nämner Marika Formgren den fascistiska tidningen Fria Tider och den fascistiska tankesmedjan Motpol.

Blir arg över att liberaler granskar högeretablissemanget

Marika Formgren vänder sig emot att DN väljer att granska en dold makthavare som skriver under pseudonymen ” Julia Caesar”. ” Julia Caesar” blev utnämnd till en av Sveriges viktigaste opinionsbildare 2013. Pseudonymen ifråga är även en av Sverigedemokraternas viktigaste ideologer utanför partiet. Högerjournalisten blev så pass arg att hon nu manar till en massiv kampanj mot de tidigare liberala vännerna på Dagens Nyheter.

Klara och tydliga fascistkopplingar

Aktuellt Fokus har sedan tidigare valt att granska högeretablissemanget och de så kallade ”alternativmedier” som Marika Formgren lyfter fram. När Fria Tider genom sin chefredaktör Widar Nord gick ut och ljög om tidningens tydliga kopplingar till fascismen valde Aktuellt Fokus att granska de aktuella kopplingarna mellan Fria Tider och den fascistiska tankesmedjan Motpol. Granskningen resulterade i att Aktuellt Fokus var tvungna att ge Sverigedemokraternas Mattias Karlsson rätt i dennes tidigare analys av såväl Fria Tider som Motpol.

Granskningen finner du här: Här ljuger Fria Tider om extremistkopplingarna
Tidskriften Neo har hittills inte tagit avstånd från Marika Formgrens flirt med våldsbejakande extremister. Däremot har Paulina Neuding valt att försvara sin meningsfrände inom högeretablissemanget på mikrobloggen Twitter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

5 kommentarer

5 Comments

 1. Thule

  2015-09-01 den 20:25

  Så vem är Julia Caesar? Känns som ett avslöjande för AF 🙂

 2. Erik

  2015-08-31 den 22:54

  Borgerligheten fascistifieras ytterligare.

 3. Läsare

  2015-08-31 den 22:34

  Bra skrivet igen Aktuellt Fokus!

 4. Anna

  2015-08-31 den 21:40

  Ett högersvin hänger med andra högersvin och är en mobb. Patetiska är dem!

  • AktuelltFokus

   2015-08-31 den 21:48

   Och så tänker vi på språket. Detta är inte Avpixlat 😉
   /Redaktionen

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp