Kontakta oss

INRIKES

Konservativa rasar mot Converseskor: ”Satanistiskt”

Publicerat

den

INRIKES    Den kristna högern fullkomligen rasar mot skomärket Converse. Nu jämförs det välkända märket med satanismen av den konservativa tidningen Dagen.

Det var efter skomärket Converse släppte sina modeller som den kristna högern började anklaga skorna för att promota satanismen. Anledningen är för kristna och konservativa aktivister anser att Converse logo, en stjärna, är för lik ett pentagram som vanligtvis bärs av satanister.  I Sverige har flera konservativa upprörts av de nya skorna. Exempelvis har den konservativa tidningen Dagen publicerat en hel artikel om ämnet  där dom bland annat beskriver Converses designer som ockultist.

”Det är på plösen på Converseskorna i den nya kollektionen som symbolen finns – ett pentagram, som brukar användas som symbol för satanism. Utformningen av skorna har rört upp starka känslor bland en del konsumenter, som uttrycker sin upprördhet i kommentarer på skoföretagets Instagramsida.”, skriver Dagen och lyfter upp de lätt hysteriska reaktionerna. på de nya skorna

Band till Kristdemokraterna

Tidningen Dagen är en värdekonservativ tidning som säger sig kämpa för ”ett samhälle som är genomsyrat med kristen tro och kristna värderingar”. Tidningen utger sig för att vara partipolitiskt obunden men har haft nära band till flera KD-politiker, däribland Lars Adaktusson.

Stöd röd media – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till: 0720201984! 👍 (betalningsmottagare k.fredrikssom)

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se