Kontakta oss

LEDARE

Ebba Busch Thors samarbetspartners vill förbjuda abort för våldtäktsoffer

Publicerat

den

Faksimil Youtube

LEDARE Samtidigt som Ebba Busch Thor försöker vinna billiga poänger på att prata om våldtäkter vill Kristdemokraternas internationella samarbetspartners vill förbjuda våldtäktsoffer göra abort. Men var är debatten om den kristna högern hot mot våldtagna kvinnor?

Just nu anklagar många liberala antirasister Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thor för att ljuga om antalet våldtäkter i Sverige. Personligen tror jag att hennes siffra på hundratusen våldtäkter och försök till våldtäkt 2018 är en underdrift.

Var och varannan kvinna man känner vittnar om att de någon under livet utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök. I samband med MeToo-uppropen blev denna unkna manskultur mer än väl synlig för allmänheten. Tiotusentals kvinnor inom olika branscher vittnade om sexbrott, inte ens inom polisen har kvinnor gått säkra. Som många dessutom redan känner till så begås väldigt många våldtäkter av en bekant i det egna hemmet vilket innebär att kvinnor i våldsamma förhållanden kan utsättas för multipla våldtäkter av en och samma gärningsman.

Exakt hur många kvinnor som våldtas i Sverige kommer vi aldrig få reda på. BRÅ brukar ge en bra fingervisning men mörkertalet kan vi aldrig veta. Oavsett antal hoppas jag att alla kan enas om att en våldtäkt är en för många. Nollvision är det enda rimliga och då krävs det mer än hårda straff.

Vad ska man då göra med den här informationen?

Jag vet inte. Jag är ingen kriminolog eller makthavare. Vad jag däremot vet är att Kristdemokraternas samarbetspartners ute i Europa vill förbjuda abort och tvinga våldtagna kvinnor till att föda våldtäktsmännens barn. Ett exempel på det är KD:s kompisar i det internationella nätverket Alliance defending freedom vars självutnämnda ”kristna juridiska armé” kämpar för abortförbud världen över och har stöttat kristna högeraktivister som har satt i system att knacka på hemma hos unga våldtäktsoffer och försöka övertala dem att inte göra abort.

Ebba Busch Thor har inte fördömt de internationella kontakterna med kristna högerextremister. Istället har Kristdemokraterna som parti försvarat det internationella samarbetet med kristna högerextremister.

Jag känner även till att Ebba Bush Thor är uppväxt i sekten Livets Ord vars kvinnosyn hör hemma på 1800-talet.

KD-ledaren föddes mer eller mindre in i Livets ord. När hon var sju år gammal började hon första klass i Livets ords egen friskola. Tiden i skolan har hon beskrivit som positiv. Kopplingen till Livets ord slutade däremot inte i småskolan. I en intervju med den kristna tidningen Dagen berättar Busch Thor att hennes engagemang i sekten pågick långt upp i övre tonåren. Under hela denna tid var pastor Ulf Ekman andlig ledare för Livets Ord. I en debattartikel i kristna tidningen Världen Idag 2009 kallade likställde han abort med dödssynd vilket förordar dödsstraff enligt bibeln.

”Abort är att utsläcka en människas liv. Abort är att medvetet döda en oskyldig människa. Det är en mycket allvarlig synd, en synd som i alla tider kallats för dödssynd, det vill säga den skiljer mig från Gud.”

Tycker du att våldtagna kvinnor ska vägras abort? Rösta då på Kristdemokraterna. Är du för sunt förnuft så låter du bli.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Donera en tia eller valfri slant till shish nr: 0720201984. Märk din gåva med “kaffe” Betalningsmottagare K.Fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se