Kontakta oss

INRIKES

Korrupt SD-topp åtalas för bedrägerier

Publicerat

den

INRIKES  SD-politikern Stefan Jakobsson lämnade sin riksdagsplats efter avslöjanden om korruption med skattepengar. Nu åtalas han för bedrägeri och riskerar fängelse.

– Jag har i dag beslutat mig för att väcka åtal mot Stefan Jakobsson, säger Joakim Zander, chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren till Aftonbladet.

Jakobsson avslöjades med att ha åkt på fjällsemester med familjen, golfweekends, lyxhelger och låtit skattebetalarna stå för notan. Dessutom hade han åkt taxiresor för en tredjedels miljon. Så sent som i slutet av februari 2018 lät Stefan Jakobsson skattebetalarna stå för en nöjesresa som han och hans sambo gjorde till en privat fest hemma hos Jimmie Åkesson i Sölvesborg. Enligt Aftonbladet var temat för kvällen ”glitter”.

Efter avslöjandena valde Stefan Jakobsson att hoppa av sin riksdagskandidatur i sluttampen av valrörelsen. I samband med avhoppet uppgav Stefan Jakobsson att han inte hade begått några som helst fel. Istället skyllde han på teknisk dumhet.

”Jag har föreläst 120 ggr och träffat upp emot 200 sakkunniga under mandatperioden. Dra bort de resorna så är det mycket lite kvar. De fel som begåtts är pga min tekniska dumhet men jag skulle frågar och bett om hjälp tidigare”, skrev Stefan Jakobsson på Facebook.

Efter Stefan Jakobssons tvingades hoppa av från sitt riksdagsuppdrag belönades han med ett välbetalt toppjobb som politisk tjänsteman på Sverigedemokraternas riksdagskansli.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se