Kontakta oss

INRIKES

Hjärtan och bortförklaringar – så stöttas korrupta SD-toppen av partivännerna

Publicerat

den

KORRUPTION Betalade lyxsemestrar och golfweekends med skattepengar – åtalas för bedrägeri – stöttas med hjärtan av partikamraterna

I slutet av valrörelsen 2018 avslöjades omfattande korruption kring Sverigedemokraternas skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson. Aftonbladet kunde bland annat bevisa att Stefan Jakobsson låtit skattebetalarna stå för kostnaden för glitterpartyn hemma hos SD:s partiledare Jimmie Åkesson, lyxsemestrar för Jakobssons familj och privat lyxkonsumtion som omfattade golfweekends. Nu ett år senare har åklagaren beslutat sig för att åtala Stefan Jakobsson för bedrägerier.

Efter att åklagaren offentliggjorde beskedet under fredagen har hundratals SD:are försvarat den korrupta SD-toppen på sociala medier. Många SD:are ursäktar Jakobssons korruption med att även andra partier har haft korrupta politiker. Andra är arga för att medierna har rapporterar om åtalet. Även rena och skära konspirationsteorier har börjat spridas på grund av åklagarens beslut. Till exempel sprids teorier om att åtalet är ett beställningsjobb från regeringen för att SD har fått bra opinionssiffror den senaste veckan. Somliga går däremot längre än så och påstår att åtalet mot Stefan Jakobsson inte existerar.

När den högerradikala Facebooksidan ”Stå upp för Sverige” kritiserade Stefan Jakobssons korruption började flera SD:are anklaga sidan för att vara vänsterpolitisk och svenskfientlig. I en SD-närstående grupp med över 8800 medlemmar tar mängder med SD:are Stefan Jakobsson i försvar. ”Stefan förtjänar vårt stöd” skriver en av SD-anhängarna samtidigt som han postar ett hjärta och en svensk flagga.

Här nedan är några av reaktionerna på att Stefan Jakobsson åtalas.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se