Kontakta oss

INRIKES

SD: Fortsatt förtroende för fifflande riksdagspolitiker

Publicerat

den

KORRUPTIONEN Trots att SD-riksdagsmannen Stefan Jacobsson har blåst skattebetalarna på mer pengar än vad de flesta arbetare tjänar i årslön, har Sverigedemokraterna fortsatt förtroende för honom. Det meddelade SD-toppen Mattias Karlsson under tisdagen.

Riksdagsmannen Stefan Jacobsson tjänar över 65 000 kronor i månaden, har gratis övernattningslägenhet i centrala Stockholm och en rad andra riksdagsförmåner. Trots det har han aktivt fifflat med riksdagens reseersättningar och låtit skattebetalarna stå för notan. Efter avslöjandet meddelar Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen att Sverigedemokraterna har fortsatt förtroende för Jacobsson.

Utåt sett handlade det om tjänsteresor och föredrag. Men i själva verket har Jacobsson låtit skattebetalarna betala för han och hans familjs privata nöjen. Det avslöjade Aftonbladet tidigare under tisdagen. I avslöjandet kom det bland annat fram att SD-politikern begärt ut traktamente för en svensexa och bröllop.

Totalt rör det sig om 330 000 skattekronor som har betalts ut felaktigt. Det vill säga nästan lika mycket som en vanlig arbetare har i årslön. Trots det ser Sverigedemokraterna inga som helst skäl till att utesluta Stefan Jacobsson. När Sverigedemokraternas Mattias Karlsson kommenterar Jacobssons fifflande med skattepengar säger han att Sverigedemokraterna ser allvarligt på det hela men att det finns förmildrande omständigheter. Den förmildrande omständigheten Mattias Karlsson talar om är att Stefan Jacobsson sagt att han ska betala tillbaka pengarna.

– Att han vill göra rätt för sig och det faktum att han varit en av våra allra hårdast arbetande och aktiva ledamöter gör att vi bedömer att han ska få en ny chans att bygga upp förtroendet, säger Mattias Karlsson till Aftonbladet.

– Han är en väldigt duktig och engagerad talesperson och har en personlig erfarenhet av att arbeta inom lärarkåren, säger Mattias Karlsson.

Läs Aftonbladets avslöjande här och här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se