Kontakta oss

UTRIKES

Kravallerna i Washington: Försökte plundra – dog efter elstöt i pungen

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES   Totalt fem personer dog under de konservativa kravallerna när högerterrorister stormade Kapitolium i Washington. Nu visar det sig att en av de döda dog efter att han sköt sig i pungen av misstag.

Det började med att president Donald Trump uppmanade sina följare att demonstrera och gå mot Kapitolium i Washington. Timmarna senare var skandalscenerna ett faktum. Trumps konservativa följare och vita nationalister attackerade poliser, slog sönder fönsterrutor och bröt sig in i parlamentsbyggnaden. I tumultet dödades totalt fyra personer, varav en kvinnlig före detta polis sköts i halsen. Rykten om att flera poliser som inte var i tjänst ska ha deltagit i kravallerna utreds just nu av myndigheterna.

Sköt sig i pungen av misstag

Nu visar det sig dessutom att en av döda dog efter att han råkade skjuta sig själv med en elpistol vilket resulterade i en plötslig hjärtattack. Vilket rapporteras av lokala medier. Olyckan skedde i samband med att mannen försökte stjäla en tavla inne i parlamentsbyggnaden. Enligt uppgifter på sociala medier ska mannen ha skjutit sig själv i pungen.

55-årig Trumpsupporter

Mannen som dog beskrivs som en 55-årig Trumpsupporter från Alabama som förespråkade politiskt våld och hyllade högerextrema grupper på sociala medier. Enligt uppgift ska han haft problem med hälsan och lidit av högt blodtryck sedan en längre tid.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se