Kontakta oss

INRIKES

Kristina Winberg petas efter personvalskampanj på Samhällsnytt

Publicerat

den

INRIKES Sent i söndags kom beskedet, Sverigedemokraterna petar toppkandidaten och EU-parlamentarikern Kristina Winberg från valsedeln till EU-valet. Beskedet kommer efter Winberg drivit personvalskampanj på sajten Samhällsnytt.

Pressmeddelandet från Sverigedemokraterna kan närmast beskrivas som ett karaktärsmord. Partiet anklagar henne för att vara ett arbetsmiljöproblem, illojal och omdömeslös.

”Vid tillsättandet av kandidater inför årets EP-val förekom en intern diskussion kring EU-parlamentarikern Kristina Winbergs fortsatta plats på listan. Bakgrunden till dessa diskussioner var upprepade händelser där Winberg under de senaste åren givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen.

Partiet valde dock att ge henne en andra chans genom att erbjuda henne en fjärdeplats på listan. Detta i förhoppningen om att hennes beteende och agerande skulle förbättras och att ett närmande till partiet skulle ske.

Tyvärr har Winberg i stället valt att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelsen. Hon har också vägrat att anpassa sig till partiets kommunikationsstrategi.” skriver Sverigedemokraterna i pressmeddelandet.

Winberg: ” horribla anklagelser”

I ett Facebookinlägg uppger Kristina Winberg att hon inte mår bra och att det gör ont att bli anklagad utan att ha möjlighet att försvara sig.

”Jag mår av förklarliga anledningar inte jättebra just nu då det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig. Jag kommer inom kort bemöta de horribla anklagelser som riktats mot mig.” skriver Kristina Winberg.

Beslutet att plocka bort Kristina Winbergs namn på valsedeln togs av Sverigedemokraternas verkställande utskott. Att beslutet kommer en vecka innan valet har förvånat många människor. Enligt ännu ej bekräftade uppgifter ska beslutet ha fattats efter att Kristina Winberg valde att driva en personvalskampanj på före detta SD-riksdagsmannen Kent Ekeroths sajt, Samhällsnytt.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se