Kontakta oss

UTRIKES

Kurdiska svaret till regeringen: Hämta era terrorister

Publicerat

den

UTRIKES Efter att den blåbruna regeringen tagit avstånd från det Demokratiska unionspartiet svarar de att Sverige ska hämta sina IS-terrorister.

Den blåbruna utrikesministern Tobias Billström meddelade nyligen att regeringen tar avstånd från det Demokratiska unionspartiet, PYD och dess väpnade gren Folkets försvarsenheter, YPG. Anledningen till avståndstagandet är att det är ett krav från Turkiet i de pågående Nato-förhandlingarna.

Efter att den blåbruna regeringen nu tar avstånd så svarar PYD med att Sverige ska hämta hem sina terrorister, rapporterar TV4.

– Varför ska vi ta hand om Sveriges terrorister? När man tar avstånd från en organisation som kämpar mot terrorismen och betalar dyrt. Då får Sverige stå för sina egna medborgare och komma och hämta dem, säger PYD:s representant i Sverige, Shiyar Ali, till TV4.

Rensade ut IS från Mellanöstern
PYD är ursprungligen en syrisk gren av Kurdistans arbetarparti, PKK men fungerar som ett helt självständigt parti. PYD vill bygga ett samhälle baserat på ideologin demokratisk konfederalism som är en gren av den frihetliga socialismen. Partiet eftersträvar direktdemokrati, jämställdhet, en alternativ ekonomi och ekologi.

Det var PYDs väpnade gren YPG som tillsammans med flygunderstöd från Nato lyckades driva ut terrorsekten IS från Mellanöstern. I YPGs fångläger finns det tusentals IS-terrorister och deras familjer, varav många är svenska medborgare.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se