Kontakta oss

INRIKES

Liberal AT-läkare: Låt folk själva få välja om de vill smittas

Publicerat

den

Faksimil Facebook

INRIKES   Den liberala läkaren Kajsa Dovstad rasar över regeringens nya restriktioner mot coronapandemin. Trots att smittkurvan pekar rakt uppåt borde regeringen inte införa fler inskränkningar, enligt Dovstad vore det bättre om svenskarna själva fick välja om dom vill bli coronasmittade eller inte.

Regeringen och Folkhälsomyndighetens pressträff hann knappt avslutas förrän Timbroskribenten och läkaren Kajsa Dovstad gick ut och sågade de planerade åtgärderna för att stoppa smittspridningen. Enligt Dovstad är de nya restriktionerna ett hot mot demokratin. Det skrev hon själv på sociala medier tidigare idag.

”Aldrig förr har svensk demokrati varit så hotad som idag. Att inskränka mötesfriheten till max 8 personer är faktiskt helt befängt. Mötesfriheten är en viktig, grundläggande demokratisk rättighet och corona är inte en tillräckligt stark anledning att inskränka denna.”, skrev Kajsa Dovstad på Twitter och raderade därefter sitt inlägg.

Strax efter Dovstad twittrade om att regeringens restriktioner var ett hot mot demokratin var hon igång igen. I ett svar till SD-närstående Arvid Hallén som anser att regeringen gör rätt i att bekämpa smittspridningen skriver Dovstad att det borde vara upp till människor själva om dom vill bli smittade med coronaviruset.

” Låt folk själva välja hur mkt de vill riskera sin hälsa. Så gör vi med de flesta andra farsoter och så borde vi göra också nu.”, skriver hon på Twitter.

Faksimil Twitter

Kajsa Dovstad är AT-läkare på Region Sörmland och rapportförfattare för Svenskt Näringslivs tankesmedja Timbro. Hon är tidigare ledarskribent i Expressen och politisk redaktör på VLT. Hennes politiska karriär började i Liberalernas ungdomsförbund där hon bland annat var ledamot i förbundsstyrelsen. Mellan 2014 och 2018 var Kajsa Dovstad även regionpolitiker för Liberalerna i Region Uppsala.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se