Kontakta oss

INRIKES

Liberala Ungdomsförbundet: Avskaffa semestern

Publicerat

den

INRIKES   Liberalernas ungdomsförbund gått ut med ännu ett arbetarfientligt utspel. Den här gången tycker LUF tycker att semestern ska avskaffas. Anledningen är för att liberalerna anser att athetare har det för bra.

Liberalernas ungdomsförbund skriver på sin facebooksida att de vill avskaffa de 12 röda dagarna och den lagstadgade semestern. De tycker att individen själva ska förhandla med sin arbetsgivare och utgår från att de skulle ha samma makt på förhandlingsbordet. Den lagstadgade semestern ger varje arbetare rätt till 25 semesterdagar per år.

Idén om att avskaffa den lagstadgade semestern är inte ny utan har sedan länge drivits av lobbyisterna i Timbro. LUF följer bara moderpartiet när de låter lobbyisterna bestämma vilken politik de ska driva. Tidigare i år avslöjade en granskning gjord av SvD att Liberalerna i stort sett bara drev politiska frågor på begäran av lobbyister. Det som då var partiledaren Nyamko Sabuni största politiska utspel om en elektrifieringskommission var i själva verket ett krav från Scania som tillkommit partiet från lobbyfirma.

Aktuellt Fokus försökte nå LUF:s talespersoner för en kommentar under söndagen. Men då hade deras huvudkontor stängt eftersom det var en röd dag.

 

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se