Kontakta oss

INRIKES

Löfven förnekade klassamhället – Tillrättavisades av rasande väljare: ”Sluta ljug!”

Publicerat

den

stefanlofven
INRIKES
| Den socialdemokratiska krisen blir allt starkare och under nationaldagen tog Socialdemokraterna ytterligare ett stort kliv från den demokratiska socialismen. I en av statsministerns alla nationaldagshälsningar visar det sig att Stefan Löfven förnekade att Sverige är ett klassamhälle.

Det makabra utspelet skedde skedde på Stefan Löfvens officiella Facebooksida vid 14.30-tiden. Enligt statsministerns har klassamhället upphört att existera i Sverige. I nationaldagshälsningen skriver Stefan Löfven att människors framtid inte avgörs av storleken på deras plånböcker. Ett påstående som saknar verklighetsförankring och som Stefan Löfven anser vara värt att fira.

https://www.facebook.com/stefanlofven/posts/1255654437808781

Massiv kritik från väljarna

Sedan inlägget publicerades har kritiken mot det verklighetsfrämmande utspelet flödat i Stefan Löfvens kommentarsfält. Flera människor anser att statsministerns hälsning är ett hån mot de drygt 80 procent av befolkningen som inte tjänar på klassamhället. Andra anser att Stefan Löfven och Socialdemokraterna är svikare medan de flesta kritikerna anser att Stefan Löfven och Socialdemokraterna borde se verkligheten för vad den är.

En kvinna från Spånga skriver: ”Om man inte har råd med hyra, vård/hemtjänst och mat så säger det en hel del om vad ens framtid avgörs av”

En socialist från Malmö ber statsministern att sluta ljuga: ”Nej, nu är det nog dags att sluta ljuga… Vi lever inte i ett land där inte plånboken och pengarna INTE avgör människors framtid och samhället… Det är precis som i stort sätt hela övriga världen pengar som styr och har makten… Och vi har verkligen inte ett samhälle som håller ihop… Det är en sak att säga att vi ska kämpa för att uppnå detta, men att säga att vi har det är att ljuga…”

En småländsk kvinna från Nybro ber Stefan Löfven leva på existensminimum: ”För oss sjuka och pensionärer så har vi ingen framtid eller glädje. Vi har knappt råd att leva. Testa att leva på existens minimum först sen berätta hur framtiden känns”

En kvinna från Borlänge tar upp hur sjuka människor behandlas i klassamhället: ”Lätt för dig att säga som inte lever på existensminimum, om du höjer min sjukersättning med 5 000 kr så kanske jag skulle ha råd att faktiskt leva också inte bara överleva.”

En kvinna från Kristinehamn tar upp hur vanligt folk behandlas inom vården i jämförelse med rika: ”Herr Löfven, hur har du mage att ljuga på detta sätt? En människas storlek på plånboken avgör visst ens framtid. Tror du på riktigt att man som låginkomsttagare kan få den bästa och snabbaste sjukvården, äldreomsorg, ett värdigt boende och pengar över till livskvalité på ens fritid, då är du dum på riktigt. Har man fet plånbok kan man köpa sig den bästa och snabbaste sjukvården tex cancer. Med fet plånbok behöver man inte oroa sig för pensionen.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se