Kontakta oss

INRIKES

Lööf rasar och Dadgostar rusar i Sifos nya förtroendemätning

Publicerat

den

Foto: Centerpartiet/Denny Lorentzen

INRIKES Succén fortsätter för Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. Det visar den senaste förtroendemätningen från Expressen/Sifo där Dadgostar får det tredje högsta förtroendet i mätningen. Samma plats som Centerledaren Annie Lööf hade förra måmaden.

Svenska folkets förtroende för Nooshi Dadgostar fortsätter att öka. I den senaste mätningen från Expressen/Sifo är det endast statsminister Stefan Löfven och Moderatledaren Ulf Kristersson som har högre förtroende än vänsterledaren. De stora framgångarna kommer efter att Vänsterpartiet fällde regeringen över fri hyressättning i nyproduktion förra månaden. Sedan dess har förtroendet för Nooshi Dadgostar ökat med hela 11 procentenheter.

– Det är en väldigt kraftig uppgång för en enskild månad, särskilt för en ny partiledare, säger  Sifos opinionschef Toivo Sjörén till Expressen

En som det har gått sämre för den senaste månaden är Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Den senaste månaden har förtroendet för Annie Lööf rasat med sex procentenheter. En av de största anledningar är Annie Lööfs kompromisslöshet och ovilja till att föra samtal med Vänsterpartiet. En linje som till och med är impopulär bland de egna väljarna.

EXPRESSEN/SIFOS FÖRTROENDEMÄTNING I JULI

(Förändring sedan förra mätningen inom parentes.)

Stefan Löfven (S): 38 procent (+2)
Ulf Kristersson (M): 36 procent (-1)
Nooshi Dadgostar (V): 29 procent (+11)
Ebba Busch (KD): 28 procent (+2)
Jimmie Åkesson (SD): 28 procent (+1)
Annie Lööf (C): 26 procent (-6)
Nyamko Sabuni (L): 11 procent (+1)
Per Bolund (MP): 11 procent (-1)
Märta Stenevi (MP): 10 procent (-1)

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se