Kontakta oss

INRIKES

M-riksdagledamot kallar Jimmie Åkesson för Putinlakej med Nordkorea som förebild

Publicerat

den

INRIKES Efter Jimmie Åkessons debattvinst mot Moderaternas Ulf Kristersson på SVT går den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman till hårt personangrepp mot Jimmie Åkesson och kallar honom för en Putinlakej med Nordkorea som förebild.

Debatten mellan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson blev inte den sammandrabbning som många hade hoppats på. Istället möttes två högavlönade toppolitiker med en gemensam syn på hur Sverige bör skötas. Om man ska beskriva debatten med ett ord är ordet ”samsyn” det som ligger närmast. Förutom på ett område – det vill säga hur stängda gränserna ska vara. Ett område som ledde till att Jimmie Åkesson, på grund av sin debattvana, kammade hem debatten.

Efter debatten avslutades gick Moderaternas riksdagsman Lars Beckman till hårt personangrepp mot Jimmie Åkesson. På Twitter skriver han att Jimmie Åkesson har Nordkorea som föregångsland. I samma veva tar Lars Beckman även upp Sverigedemokraternas kopplingar till ryska staten, uttalandet avslutar han med genom att kalla Åkesson och SD för lakejer.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se