Kontakta oss

INRIKES

Ann Heberlein kallar Sverigedemokraterna för sekt

Publicerat

den

INRIKES Moderatprofilen Ann Heberlein kritiserade Jimmie Åkessons senaste PR-kupp i Grekland och Turkiet. Då utsattes hon för så mycket hat från så kallade ”Sverigevänner” att hon tvingades stänga ner sin offentliga Facebooksida.

Moderatprofilen Ann Heberlein är en av dom som inte gillar Jimmie Åkesson senaste PR-kupp i Grekland och Turkiet. På Facebook skriver hon att det är svårt att ta Sverigedemokraterna seriöst. En av anledningarna är för att partiledningen med Jimmie Åkesson i spetsen hellre väljer att satsa på mediala PR-utspel utomlands istället för att delta i det migrationspolitiska arbetet i riksdagen på hemmaplan.

Heberleins inlägg fick flera sura kommentarer av kända SD-profiler som exempelvis Mattias Karlsson. Även mängder av så kallade SD-troll valde att söka sig till kommentarsfältet. Till slut tröttnade Ann Heberlein och kallade SD och deras anhängare för sekt.

I ett inlägg på natten senare samma dag meddelade Ann Heberlein att hon rensat i sin vänlista och stängt ner sin officiella Facebooksida. I inlägget indikerar hon att anledningen har att göra med hur hon bemötts efter att ha kritiserat Jimmies PR-kupp.

Heberlein är långt ifrån den enda moderaten som ogillar Jimmies agerande. Flera av Moderaternas mest synliga företrädare, som bland annat Lars Beckman, har gjort narr av Jimmie på twitter. Även Moderata ungdomsförbundets ordförande, Benjamin Dousa, har valt att kritisera SD-ledaren.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se