Kontakta oss

NOTISER

Målareförbundet varslar om strejk

Publicerat

den

malarforbundet
AVTALSRÖRELSEN 2016 | Målareförbundet och arbetsköparen, Måleriföretagen är inte överens om innehållet i nya avtalet. Nu varslar Målareförbundet om strejk och vill ta ut 260 medlemmar den 8 april.

Målareförbundet hotade redan innan avtalsrörelsen början att de planerade att varsla om stridsåtgärder när arbetsköparen kom med skambud. Nu har fackförbundet varslat medlemmarna om strejk. Målarna har lagt vikt vid behovet av personlig skyddsutrustning på arbetsplatserna i förhandlingarna. Frågan är viktig när flera arbetare dör i arbetsplatsolyckor varje månad. Arbetsköparen anser inte frågan särskilt viktig utan ser bara till kronor och ören. Inte till människoliv. Det är kostnaden för skyddsutrustning som arbetsköparna blandar in i deras uträkning om lönehöjning. Arbetsköparen, Måleriföretagen har hävdat att målarnas krav motsvarar en kostnadsökning på mer än 20 procent. Minst sagt kreativ matematik av arbetsköparen. Målareförbundet lönekrav är på 3,2 procent.

Arbetsköparen skjuter in sig på målarnas lönesystem, som är ett sorts ackordssystem. Det kommer att innebära till sänkta löner om de får som de vill. Parternas avtal löper ut den 31 mars.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons