Kontakta oss

INRIKES

Malmö-moderat: Villakvarter för fina för hemlösa

Publicerat

den

MALMÖ Moderatpolitikern John Roslund kritiserar Malmös satsningar på hemlösa och tycker att priviligierade villaägare ska särbehandlas så dom slipper ha fattiga som grannar.

Den moderata oppositionen i Malmö är starkt negativ till stadens nya satsningar på boenden till hemlösa. När Moderaternas John Roslund kommenterar insatserna för hemlösa i stadsdelen Riseberga på Facebook gör han en stor sak av att hemlösa tillåts bo i ett priviligierat villaområde.

”Det är inte acceptabelt att Malmö kommun smyger in denna typ av boende i villakvarter” skriver Moderatpolitikern på Facebook

John Roslund är inte ensam när det gäller kritik mot att staden satsar på boenden för de hemlösa. I augusti ville Malmö-Moderaterna sätta stopp för att över hundra hemlösa skulle få tak över huvudet. Anledningen den gången var att de planerade lägenheterna skulle byggas i den överklasstäta stadsdelen Limhamn.

Malmös moderater tycker inte att överklassen ska behöva konfronteras med fattiga människor.

Priviligierade villaägare ska särbehandlas

Boendet i stadsdelen Riseberga är avsett för maximalt 48 personer. Allt som allt rör det sig om 16 tvårumslägenheter. John Roslund rasar mot att grannarna till det nya boendet, priviligierade villaägare, inte blivit särbehandlade av kommunen. Enligt Roslund borde kommunen frågat de priviligierade villaägarna först. Vilket kommunen inte är skyldig till eller praktiserar när det gäller andra kommunala verksamheter.

John Roslund är ersättare i kommunstyrelsen, kommunfullmäktigeledamot och vice ordförande i socialnämnden.

John Roslund anser att priviligierade villaägare ska särbehandlas

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se