Kontakta oss

INRIKES

Moderater tog selfies vid mordplatsen på Ribersborg

Publicerat

den

INRIKES   Den mördade småbarnsmamman hade inte ens hunnit kallna förrän moderater körde till mordplatsen och började utnyttja avrättningen som politisk propaganda. Det berättar grannar till mordplatsen. ”Dom tog selfies och larvade sig”, säger en granne och beskriver beteendet som ”osmakligt”.

Gårdagens mord på en 31-årig småbarnsmamma i Malmö väcker avsky. Strax före klockan 10.00 går en maskerad person till attack mot kvinnan i stadsdelen Ribersborg. Flera skott avlossas medan hon bär sitt nyfödda barn i famnen. Enligt uppgift ska flera av skotten varit riktade mot huvudet, vittnen till händelsen beskriver mordet som en ren avrättning. En kort stund senare försökte medlemmar från Moderaterna utnyttja mordet som politisk propaganda.

Flera grannar till mordplatsen berättar om hur moderater ska ha gått fram till polisavspärrningarna och börjat att dela ut propaganda till människor som hade samlats vid platsen. En av grannarna som försökte rädda kvinnans liv blev ögonvittne till moderaternas agerande. På Facebook beskriver hon agerandet som ”fruktansvärt fel” och riktar hård kritik mot partiet. Enligt kvinnan ska moderaterna ha delat ut flygblad i varje gatuhörn kring avspärrningarna.

På grund av säkerhetsskäl vill kvinnan inte framträda offentligt med namn och bild.

Tog selfies

Även fler grannar bekräftar att moderater försökte utnyttja mordet som propaganda. En kvinna i 50-års åldern som är på besök i Malmö och bor drygt 30 meter från mordplatsen berättar att hon såg att folk delade ut saker från fönstret men kunde inte se vad. När hon gick ut ett par timmar senare såg att det låg och skräpade kampanjmaterial från Moderaterna.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag tycker det är osmakligt. Det såg ut som om dom tog selfies och larvade sig. Dom kunde ju åtminstone städat upp efter sig, säger kvinnan till Aktuellt Fokus.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se