Kontakta oss

INRIKES

Medborgarjournalistiken avslöjar banden mellan ”Folkets demonstration” och våldshögern

Publicerat

den

MEDBORGARJOURNALISTIK| Samtidigt som SD-politikern Nina Drakfors från ”Granskning Sverige” förnekade att ”Folkets demonstration” bär kopplingar till den radikala våldshögern bedrev Allt Åt Alla Stockholm antifascistisk medborgarjournalistik. Nu kan Aktuellt Fokus presentera resultatet.

Förbundet Allt Åt Allas initiativ för medborgarjournalistik i samband med ”Folkets demonstration” väckte stor irritation bland högernationella och nazister. I högerradikala Facebookgrupper kunde man bland annat läsa hur högernationella valde att ställa in sitt deltagande i demonstrationen på grund av rädsla för antifascistiska kamerablixtar.

Eventet som gick under namnet ”Knäpp en nasse” gick kort och gott ut på att dokumentera de kopplingar som förnekas av radikalhögern och SD-trogna medier. Nu några dagar senare har tusentals fotografier skickats in från medieaktivister på plats. Nu kan Aktuellt Fokus publicera resultatet och bilderna talar sitt tydliga språk. Medborgarjournalistiken blottar radikalhögerns lögner. Förnekelsen är endast propaganda.

thereselarsson

knapptanassar2

knapptanassar4
anneliesjoberg
knapptanassar7
knapptanassar9
knapptanassar5
knapptanassar10
knapptanassar8
knapptanassar6

Medborgarjournalistiken avslöjar: Soldiers of Odin organiserar i hemlighet

Den nazistkopplade och grovt brottsbelastade gatupatrullen Soldiers of Odin är inte längre en svans kring arrangemanget, som de var under förra demonstrationen. Medborgarjournalistiken avslöjar att den nazistkopplade gatupatrullen är med och organiserar upp demonstrationen.

Aktuellt Fokus kan dessutom komplettera medborgarjournalistiken med information från en internt S.o.O-diskussion där organisationen skickade ut direktiv till sina medlemmar om att organisationens symboler och jackor inte fick förekomma, detta eftersom ”S.O.O inte engagerar sig politiskt”.

soodiskussion2933

Soldiers of Odins två Sverigeledare ingick i arrangörs- och funktionärsgruppen. Samtidigt agerade deras medlemmar vakter ut med den antirasistiska motdemonstrationen samt som vaktstyrka åt talarna.

Greps efter nazistattacken i Kärrtorp

Odensoldaternas vaktstyrka leddes av en person med bakgrund i Svenska Motståndsrörelsen, som greps i samband med SMR:s våldsamma attack mot en antirasistisk familjedemonstration i Kärrtorp.

Oroligheterna som inträffade under söndagens manifestation skedde efter att Soldiers of Odin hade gett sig på journalister och antirasister.

Av de drygt 150 deltagarna har minst ett 50-tal personer kopplingar till organiserade nazister, fascister och andra högerradikala grupper. Bland annat återfanns neofascistiska Nordisk Ungdoms ledarskikt på plats. Något som högermedierna, Drakfors och arrangörerna försöker dölja.

Bildspel från Allt Åt Alla Stockholms aktion för medborgarjournalistik finner du nedan.

 


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se

granskanassar