Kontakta oss

NOTISER

Mer än hundra döda under terrorattacker i Paris

Publicerat

den

francepolice-fullFRANKRIKE| Våldsamma attentat skakar Paris. Enligt myndigheter och medier har mer än hundra människor mördats i bland annat skottlossningar och bombattentat i den franska huvudstaden.

Huvudmålen för attackerna har varit en restaurang, ett konserthus och en fotbollsarena där den socialdemokratiska presidenten Hollande ska ha varit för att se Frankrike spela en vänskapsmatch mot Tyskland. Enligt Aftonbladet ska två män ha öppnat eld mot en restaurang i tionde arrondissementet i Paris, minuterna senare ska konserthuset Bataclan i elfte arrondissementet ha blivit attackerat. 6-8 män ska ha gått in i konserthuset beväpnade med automatgevär. Männen ska sedan ha skjutit rakt in i folkmassorna för att åsamka så mycket död som möjligt bland de civila. Vid attackerna Vid fotbollsarenan Stade de France ska explosioner ha ägt rum och enligt medier ska det ha varit självmordsbombare som har utlöst bomberna.

Mer än hundra döda har påträffats

Vittnen som har befunnit sig på plats uppger att man har sett flera döda kroppar. Enligt internationella medier som AFP ska minst 118 personer dödats i attackerna. Attackerna inleddes sent under fredagskvällen och har inneburit ett stort kaos inne i den franska huvudstaden. Myndigheterna medger att fransk militär har satts in i huvudstadsområdet och att det franska inrikesministeriet har suttit i krismöte under natten. På krismötet tog man bland annat beslut om att införa undantagstillstånd.

Attackerna kom mindre än 24 timmar efter att den ISIS-ockuperade staden Sinjar hade fallit efter att en samlad kurdisk insats mot ISIS hade befriat staden. I skrivande stund är det ännu oklart vilka som ligger bakom attacken. Mer nyheter om det inträffade kommer att komma under dagen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se