Kontakta oss

UTRIKES

Militärer ersätter polisen efter Manchester

Publicerat

den

BOMBDÅDET I MANCHESTER| De konservativa sätter in militären till följd av grova nedskärningar i polisväsendet. Det säger den brittiska polischefen Steve White till The Mirror.

– Det går inte att ignorera faktum att vi poliser helt enkelt inte har de resurser som krävs för att hantera en sådan här händelse på egen hand, säger White till den The Mirror.

Polischefen har även twittrat att inkallandet av militär för att ersätta polis är ’djupt oroande’.

20,000 polisjobb har försvunnit under den icke-folkvalde premiärministern Theresa May, till följd av aggressiva nedskärningar av den konservativa regeringen. Samma polischef har tidigare varnat för att en attack garanterat kommer ske till följd av den liberala nedskärningspolitiken, och säkerhetsluckorna som det lämnar i ute i samhället.

Samtidgt så vill det socialistiska partiet Labour återkalla de konservativas beslut, och därtill anställa 10,000 nya poliser. Detta kommer att finansieras genom att skrota de konservativas beslut om skattelättnader åt de allra högsta inkomstgrupperna.

– Att skära ned i polisväsendet samtidigt som det finns mer brottslighet att ta itu med är helt oacceptabelt. Samhällets säkerhet går först, säger Labourledaren Jeremy Corbyn till The Independent.

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se