Kontakta oss

INRIKES

Antifascistiskt initiativ mot högerradikal demonstration: ”Knäpp en nasse”

Publicerat

den

STOCKHOLM| På söndag kommer högerradikala ”Folkets demonstration” äga rum i Stockholm igen. Med anledning av det arrangeras även det antifascistiska evenemanget ”Knäpp en nasse”.

När de värvar deltagare har de inget emot nazisterna men när de demonstrerar under parollen ”Folkets demonstration” vill arrangörerna inte ens erkänna deras närvaro. För att göra det lite lättare för arrangörerna att erkänna den nazistiska närvaron har förbundet Allt Åt Alla i Stockholm bestämt sig för att organisera upp medborgarinitiativet ”Knäpp en nasse”.

Via sociala medier uppmanar Förbundet Allt Åt Alla allmänheten till att dokumentera söndagens högerradikala demonstration. På sitt Facebookevenemang skriver förbundet att syftet bakom initiativet är att de vill ”fånga mingelkalaset mellan sverigedemokrater och nazister”.

”Det finns inget bättre tillfälle att få dem på bild bredvid varandra. Att dokumentera de extremkopplingar de själva förnekar.” skriver Allt Åt Alla Stockholm på Facebook.

Vänder sig till medborgarjournalister och alternativskribenter

Evenemanget som organiseras under parollen ”Knäpp en nasse” vänder sig till medborgarjournalister och alternativskribenter för att göra det jobb som kapitalmedierna inte klarar av. Vid flera tillfällen har medierna granskning helt enkelt uteblivit. Trots en påtaglig nazistnärvaro har det högerradikala initiativet bland annat kallats för en “regeringskritisk demonstration” av media. I februari kallade exempelvis TV4 demonstrationsdeltagarna för asylkritiker.

Vi uppmanar alla medborgarjournalister, medieaktivister, alternativskribenter och antirasister att grabba sin kamera, teleobjektiv eller mobiltelefon och komma för att dokumentera de ljusskygga kommentarstrollens manifestation på Raol Wallenbergs torg. Låt dem mötas av hundratals kameralinser som fångar mingelkalaset mellan sverigedemokrater och nazister, skriver förbundet på Facebook.

Arrangemanget går av stapeln på söndag. Samling sker klockan 12.30 på trapporna till Dramaten vid Nybrogatan 2 i centrala Stockholm. Allt Åt Alla Stockholms evenemang finner du här.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se