Kontakta oss

INRIKES

Miljörörelsen skulle kastreras med hjälp av SD-riksdagsmän

Publicerat

den

sdmakteliten2
INRIKES
| Tidigare idag avslöjade Expressen SD:s intima relationer med den ekonomiska makteliten. I avslöjandet framkom det att SD-riksdagsmän låtit en lobbyist från Jägareförbundet format SD:s jaktpolitik i en riksdagsmotion som bland annat vill kastrera den svenska miljörörelsen.

Aktuellt Fokus har tittat närmare på riksdagsmotionen som lämnades in av SD-riksdagsmännen Runar Filper, Josef Fransson och Anders Forsberg. I motionen som dikterades av Jägareförbundets dåvarande juridiska chef, Anders Grahn försökte partiet kastrera den svenska miljörörelsen. Bland annat genom att inskränka miljöorganisationernas yttranderätt och möjlighet till att överklaga myndighetsbeslut.

Angreppen mot den svenska miljörörelsen slutar inte där. I riksdagsmotionens tredje punkt ville lobbyisterna via SD-riksdagsmännen stoppa Naturvårdsverket från att ge bidrag till miljöorganisationer.

sdmotionjaktpolitik

Utdrag från riksdagsmotionen

Att politikerna lät Jägareförbundet författa en motion i syfte att påverka Sveriges riksdag belönades några månader senare. Samtliga tre SD-riksdagsmän bjöds då ut av samma lobbyist på den exklusiva restaurangen Ardbeg Embassy i Gamla stan i Stockholm. Enligt Expressen är restaurangen specialiserad på exklusiva whiskysorter, där den mest exklusiva kostar 1 800 kronor för en centiliter.

Källa: Riksdagen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskapolitiker