Kontakta oss

NOTISER

Milo Yiannopolus och sagan om Mäster Skräddaren

Publicerat

den

KRÖNIKA| Loan Sundman har skrivit en krönika om posören och Trumpanhängaren Milo Yiannopoulos som skulle bli Pride Järvas stora dragplåster. Det bidde ingenting och Milo backade ur.

Det finns människor som vet hur man får mesta möjliga uppmärksamhet genom att göra ingenting. Den för svensk allmänhet tidigare okände posören och Trumpanhängaren Milo Yiannopoulos skulle bli Pride Järvas stora dragplåster. Pride Järva anordnas av Avpixlatanställde Jan Sjunnesson.
Milos plan var att rida på häst i tåget genom Järva eller som han själv kallade det ”The muslim ghetto”.

Yiannopoulus har gjort sig ett namn genom att vara öppet islamfientlig, antifeministisk och antisemitisk i sina framträdande. När han blir kritiserad för sina uttalanden så hävdar han att kritikerna antingen är homofober eller hatar honom för att han är ”fel sorts bög”.

Milo är oerhört skicklig på att provocera fram de reaktioner han vill ha. Nyligen blev han permanent avstängd från Twitter efter att ha trakasserat en av skådespelarna i den senaste Gosthbusterfilmen, Leslie Jones.
Milo’s reaktion var att han hade jobbat på att bli avstängd, det ger ju bra rubriker, men att det hade gått fortare än förväntat.

Under Stockholms Prideveckan var han även inbjuden till ett event arrangerat av Öppna Moderater. Dessa valde att avboka honom sedan de insett att deras medlemmar inte alls ville ha dit honom. Avbokningen fick hela konservativnationalistiska media att ropa att Öppna Moderater hade vikt sig för vänstern kritik. Som vanligt blev allt och alla till vänster om SD, vänsterextremister.

Idag meddelade sajten Breitbart, där Milo arbetar som journalist, att han ställer in hela Sverigeresan. Skälet som uppges är att Breitbart och arrangören Sjunnesson inte kan garantera hans säkerhet. Man hävdar även att han har motttagit mordhot.

Som tidigare används ett falsetthögt tonläge i beskrivningen av Sverige som ett farligt och otryggt land för personer som Milo Yiannopoulus, speciellt farligt är alltså Järva, där gemeneman inte har en aning om vem han är.

Avpixlats Jan Sjunnesson är snabb på att förstärka bilden:
“I regret Milo will not be appearing, but understand the circumstances. Last year we experienced yelling and rock throwing with a group of 20 marchers. The Muslim reaction to a larger group with a person like Milo involved would be more severe. I do feel conditions are largely due to the police’s strategies and policies within the Muslim neighborhoods.”

Vi var många som bevakade förra årets spektakel och vet att Jan Sjunnesson fabulerar och överdriver, men är man ute efter rubriker och motsättningar så är man.

Hela historien om Milos deltagande i Pride Järva framstår nu mest som ett iscensatt PR-jippo. Både Milo och Avpixlats pridetåg har fått en massa gratisreklam utan någon ansträgning alls. Det måste man trots allt ge dem.
Även om det hela mest påminner om sagan om den lilla gubben som gick till skräddaren för att sy sig en rock;

”- Bidde det inga vantar? Vad bidde det då?
– Det bidde ingenting.
– Jaså, bidde det ingenting? Det var bra, mäster skräddare. Tack så mycket, mäster skräddare. Adjö, adjö, mäster skräddare.
Och så gick den lille mannen och kom aldrig mer igen.”

Loan Sundman
loan.sundman@aktuelltfokus.se