Kontakta oss

INRIKES

Fler rika har fördubblat antalet fattigpensionärer

Publicerat

den

KLASSAMHÄLLET| Den skeva resursfördelningen i Sverige blir värre. Nya siffror visar att när de rikas förmögenheter ökar så skjuter antalet fattigpensionärer i höjden.

I det allt större gapet mellan fattiga och rika blir det allt fler fattiga som inte klarar av att leva på pensionen, lönen eller socialbidrag. Det är allt fler som kommer till Stadsmissionen för att pengarna de får i pension inte räcker till mat efter att marknadshyran och räkningarna är betalt.

Siffror från Pensionsmyndigheten visar att Sverige har fått dubbelt så många fattiga pensionärer de senaste tio åren. Nu är det nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige som räknas som fattiga. Medan de rika, näringslivet och svenska bolag gör allt för att slippa betala skatt i Sverige svälter pensionärerna.

De rikas förmögenheter ökar

Enligt Capgemini och RBC Wealth Managements årliga rapport om världens dollarmiljonärer har antalet rika svenskar ökat rejält. De svenska dollarmiljonärerna har under det gångna året ökat med 10,6 procent. Idag finns över 103 000 dollarmiljonärer i Sverige, det vill säga personer med en förmögenhet som överstiger 8,25 miljoner kronor.

Under samma period som fattigpensionärerna har fördubblats har antalet rika svenskar ökat med 50 procent.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se