Kontakta oss

INRIKES

Misstänkta SD-våldtäktsmannen deltar på Sverigedemokraternas Landsdagar

Publicerat

den

NORRKÖPING Trots att det är känt att SDU-toppen är misstänkt för våldtäkt, tillåts han representera Sverigedemokraterna på partiets pågående Landsdagar i Norrköping.

Sverigedemokraternas partisekreterare Mattias Karlsson och flera andra SD-toppar har känt till misstankarna mot mannen som arbetar på Sverigedemokraternas riksdagskansli. Kvinnan som blev våldtagen av en äldre partimedlem hörde personligen av sig till Mattias Karlsson via sms och berättade om det hela, varpå det dröjde flera dagar innan hon fick svar och råd att besöka Sverigedemokraternas interna trygghetsgrupp.

Mannen – som är ledamot i SDU:s verkställande utskott – ska ha bjudit den unga partikamraten på krogen för att festa med honom och andra vuxna SD-medlemmar. Senare under natten när partikamraten var i berusat tillstånd ska mannen ha förgripit sig på henne.

Misstankarna mot mannen har varit kända bland partiets toppar sedan flera veckor tillbaka men några åtgärder har inte tagits mot den misstänkta våldtäktsmannen, faktum är att han deltar på partiets Landsdagar som pågår i Norrköping. Det bekräftas dels av en källa med nära insyn i Sverigedemokraterna samt av den misstänkta SD-våldtäktsmannen själv på sociala medier.

Sverigedemokraterna vill inte prata

När Aktuellt Fokus ringer till Sverigedemokraternas pressjour vill partiet inte bekräfta uppgifterna. Istället säger man sig inte veta om deras egen medarbetare är på partiets landsdagar. Ej heller ville man ge något svar på frågan om partiet kan garantera säkerheten för kvinnliga deltagare under Landsdagarna. På pressjouren ber man att få återkomma efter ett par timmar – vilket aldrig sker.

Kim Fredriksson – Nicklas Andersson
redaktionen@aktuelltfokus.se