Kontakta oss

INRIKES

Utsatta kvinnan: ”Lars Ohly snackar skit”

Publicerat

den

VÄNSTERPARTIET I en debattartikel erkänner Lars Ohly att han gått över gränsen mot en kvinna men att han inte gjort något brottsligt. Nu sågas han av partikamrater och den utsatta kvinnan Frida Holmgren.

Redan i början av november kunde Aktuellt Fokus avslöja att Lars Ohly var polisanmäld för sexuella trakasserier mot en partikamrat. Igår valde den förre vänsterledaren att bekräfta misstankarna i en debattartikel i högertidningen Svenska Dagbladet.

I debattartikeln skriver Ohly att han ”gått över gränsen” och varit ”alltför närgången” mot en kvinna. Trots det skriver han även att han inte begått något brott. Hans uttalande sågas av V-riksdagsledamoten Rosanna Dinamarca som säger att Ohly bara försöker rädda sig själv.

– Jag är besviken och arg på att han försöker rädda sig själv. Han ger henne rätt till känslan att bli besvärad men han tar inte ansvar för att han besvärade henne. Varför kan han inte bara säga att det var han som gick över gränsen, säger Rossana Dinamarca till ETC.

”Lars Ohly snackar skit”

Till Aktuellt Fokus säger den utsatta kvinnan, Frida Holmgren, att Lars Ohly snackar skit och att han borde hålla sig till sanningen.

-Om man nu ska gå ut och låtsas ta någon form av ansvar för sitt dåliga beteende så är det ju fint om man håller sig till sanningen om vad som hände.

Enligt Frida borde Lars Ohly förstå att det är olagligt att springa runt och kladda på på människor.

– Han säger ju i och för sig inte så jättemycket men han borde själv veta att det är olagligt att tafsa på folk och sen var det ju inte så att han gav sig direkt när jag sa nej, han höll ju på i nästan en vecka.

När Frida talar om Ohlys debattartikeln och hans uppenbara nonchalans inför brotten han anklagas för säger hon att den förra vänsterledaren underskattar systerskapet.

– Han underskattar systerskapet. Nu är det inte jag som är argast, säger Frida Holmgren till Aktuellt Fokus.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se