NOTISER

Miljonfiaskot: SÄPO glömde kolla efterlysta terroristens Facebook

miljonfiaskoSÄPO| Den misstänkta terroristen Moder Mothanna som greps av svensk polis under gårdagen var öppen med var han befann sig. Med andra ord inledde svensk polis och Säkerhetspolis landets kanske mest onödiga jätteinsats genom tiderna.

Den påstådda radikala islamisten Moder Mothanna är gripen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Gripandet föregicks av ett sällan skådat rikslarm och en polisjakt som saknar motstycke i jakten på terrorister i Sverige. Även stora delar av Sveriges mediekår slog på trumman och rapporterade stort. Inte minst landets alternativa högermedier rapporterade frenetiskt om den stora terroristjakten.

Vid en så enkel sak som att titta på Moder Mothannas öppna Facebookprofil framgår det att Mothanna inte gömde sig. Han var helt öppen med vilken kommun han befann sig i – det vill säga Skellefteå, samma kommun där han blev gripen, närmare bestämt i sin bostad i Boliden.

Öppen med var han befann sig

Moder Mothanna var helt öppen med var han befann sig. Genom att scrolla på Moder Mothannas historik på Facebook kan man följa Mohannas resa till Sverige, inklusive ankomsten till Migrationsverket i Märsta.

Via öppna statusuppdateringar kan man följa Mothannas väg till Boliden och Skellefteå kommun, en kommun som av hans Facebook att döma har varit i sedan september. Hur SÄPO och polisen kunde missa det samtidigt som SÄPO höjde hotbilden mot Sverige till en fyra på den femgradiga hotbildsskalan är det många som undrar.

Miljonfiasko

Den jättelika jakten och förhöjda hotbild som SÄPO skapade har kostat skattebetalarna åtskilliga miljoner kronor. I nuläget finns det ingen känd uppgift om hur många miljoner kronor som har bränts på jakten de senaste veckorna men mycket talar för att det kan röra sig om flera hundra miljoner kronor. Pengar som kunde sparats om SÄPO inte hade glömt att kolla terroristens Facebook.

terroristen1

terroristen2

terroristen4

terroristen3

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

 

12 kommentarer

12 Comments

 1. anders

  2015-11-23 den 18:43

  Om det nu var så lätt varför hittade inte media honom före Säpo?

  • Iman Mirbioki

   2015-11-28 den 00:28

   För att redaktioner har lagts ner, journalister fått sparken och de få som är kvar står i Solna på SÄPO\’s huvudkontor för att skriva till tjänstgörande redaktör.
   Vinstjakten har gjort media till ett skämt.

 2. Pingback: 22 nov |

 3. Pingback: ”SÄPO:s fadäser förtjänar ett svar” | Aktuellt Fokus

 4. Bengt

  2015-11-21 den 22:04

  Det lät som en \”säpoanka\” från första början. Säpo är ju kända för att jaga \”spöken\” mitt på blanka förmiddagen!! Gärna \”vänsterspöken\” eller \”invandrarspöken\”. Blir bara så trött……och alla rusar åt ett håll……å så pressen. Acka..acka…ack

 5. DuPont & Dupont

  2015-11-21 den 17:22

  Säpo, FRA, FM förfogar nog inte över de vassaste knivarna. Spioner, u-båtar, terrorister – Det blir bara fel och så kommer en stor fet stämpel HEMLIGT på ärendet. Det är nog lite naivt det hela som vår regering påpekat.

 6. Björn

  2015-11-21 den 16:05

  Hur kan folk vara så säkra på att SÄPO inte kollade upp detta då?

 7. Johnny Wadd

  2015-11-21 den 12:06

  Är detta en terrorist eller är det SÄPO som börjat spåra ur rejält?

 8. Birgitta

  2015-11-21 den 09:17

  SÄPO ligger bra till för nästa utnämning till vinnaren av värsta slöseriet i nästa upplaga av \”365 (nya) sätt att slösa med dina skattepengar\”!

 9. Staffan Jacobson

  2015-11-21 den 00:13

  Säpo är verkligen ett skämt. Olof Palme och Anna Lind var deras skyddsobjekt och hur gick det?

  • Gunnar Danneby

   2015-11-21 den 11:42

   Jag håller ned dig Staffan Jacobson,det år skandal,och regeringen
   bara tiger och betalar,nej nu får det väl för fan bli någon skärpning!!!

 10. Johannes Svensson

  2015-11-20 den 22:32

  Detta måste vara pinsamt för Säpo. Hur är det möjligt att missa. Bra att ni informerar om denna miss. Visar på kling och klang syndromet inom polisen.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp