Kontakta oss

NOTISER

Högersympatisörer anser att svenska pensionärer serveras lyxmat

Publicerat

den

aldrematSVEKET MOT PENSIONÄRERNA| En ny debatt om maten till svenska pensionärer har blossat upp. Debatten uppstod efter att flyktingar precis som svenska pensionärer har klagat på den minst sagt undermåliga maten. Maten som har fått stark kritik av allmänheten är däremot att betrakta som lyxmat enligt högern.

På sociala medier har en rad högersympatisörer länkat och talat om flyktingarna i Ås som har klagat på maten. Då det visade sig att flyktingarna serveras samma typ av mat som ges till svenska åldringar gick genast högern igång på sociala medier – vissa gick till och med så långt att de krävde att flyktingar inte ska ha rätt till yttrandefrihet.

Då en del flyktingfamiljer har velat laga sin egen mat har man getts felaktig information om att det är förbjudet att laga mat på asylboendet ifråga. Det jämte åldringsmaten som ledde till att flera personer valde att klaga.

Hätska reaktioner

Då gammelmedia valde att gå ut med att flyktingarna hade klagat på maten och att det var samma mat som åldringarna serveras tog det skruv på sociala medier inom högern. Flera anser nämligen att maten inom äldrevården är rena lyxmaten och att svenska pensionärer ska vara nöjda med vad de får trots att de har arbetat hela sina liv.

flymat1

En av alla kränkta SD-väljare på Twitter

På Twitter ifrågasätter till exempel SD-vänner flyktingarnas flyktingstatus på grund av att de inte anser att pensionärsmaten håller måttet.

Åldringsmaten under all kritik

Maten som serveras till svenska pensionärer har sedan tidigare fått skarp kritik. Den kända kocken Leif Mannerström har flera gånger gått ut och kritiserat maten och menar att den är långt ifrån den lyxmat som SD-vänner och andra borgerliga väljare försöker ge sken av.

I maj gick Mannerström ut i en debattartikel på Nyheter24 där han skrev att man borde ”Ge politikerna skräpmaten de tvingar i våra äldre”. Debattartikeln delades av över 14 000 personer och hundratusentals svenskar hyllande Mannerströms kritik av åldringsmaten.

Månaderna dessförinnan spreds en bild på svensk åldringsmat på sociala medier av tiotusentals människor över hela landet. Bilden var tagen av Stefan Andersson och föreställde den mat som hans mamma serverades. Den trista och motbjudande synen väckte starka reaktioner och Stefan Andersson skrev även uppskattad debattartikel om det hela på Sveriges Televisions hemsida.

aldremat

Svensk åldringsmat 2015

Trots den breda kritiken mot svensk åldringsmat menar nu SD-vänner och andra borgerliga väljare att maten är att betrakta som lyxmat och att svenska pensionärer och flyktingar ska tystas och vara nöjda trots alla brister.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se