Kontakta oss

NOTISER

Moderat kommunpolitiker orsakade en seriekrock – körde utan körkort, full och narkotikapåverkad

Publicerat

den

jimmy
NORRKÖPING | Den moderata fullmäktigeledamoten Jimmy Lenefjäll i Norrköping åtalas för att ha orsakat en seriekrock på Östra Promenaden. Det skedde sedan han druckit alkohol, tagit ett narkotikaklassat preparat och kört bil utan att ha körkort.

Åtalspunkterna är grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Tre personer fördes till Vrinnevisjukhuset med ambulans efter kollisionen. Efter seriekrocken togs beslut om att politikern skulle tas med för provtagning. Analysresultaten från den rättskemiska undersökningen, som utförts av Rättsmedicinalverket, visar att han hade en alkoholkoncentration i blodet som under eller efter färden uppgick till 1,74 promille och att han hade intagit Alprazolam, som är ett narkotikaklassat preparat i så stor mängd att det fanns narkotika kvar i hans blod.

Han har tidigare haft missbruksproblem och nu hade han festat hårt under några dagar, eftersom det blivit problem med det företag som han startat tillsammans med några andra. Det slutade med att han blev utlöst ur företaget, vilket tog hårt på honom. I förhöret erkände han också att han aldrig haft något körkort, men kört ändå.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons