NOTISER

Svensk nazist misstänkt för krigsbrott i Ukraina

nazisteriUkraina UKRAINA |Just nu utreder Svensk polis krigsbrott som sägs ha begåtts under striderna i Ukraina. Enligt åklagare Tora Holst finns en misstänkt från Sverige utpekad. Sedan februari 2014 pågår stridigheter i Ukraina mellan styrkor på regeringssidan och proryska grupper.

På plats i Ukraina finns även utländska medborgare, en stor majoritet nazister och högerextremister som har anslutit sig till det högerextrema förbandet Azov. Förbandet som svenskarna antas tillhöra har anklagats för att ha begått flera brott mot civilbefolkningen i östra Ukraina.

Enligt Säpo har en handfull svenskar åkt till Ukraina för att delta i strid. En av personerna som rest från Sverige utreds nu av polis. Men den främsta gemensamma nämnaren gällande de svenskar som sökt sig till stridande förband är att de tidigare visat sig vara våldsbenägna högerextremister och har ett intresse för vapen och sprängmedel.

2014 knivhöggs flera vänsteraktiva i Malmö. En nazist aktiv i Svenskarnas Parti hade nyligen varit i Ukraina innan han knivhögg flera personer efter en 8-mars demonstration. Mannen unkom polisen och har sedan dess varit efterlyst. Han antas befinna sig i Ukraina. En stor risk finns för en ökat våldsspiral från nazistmiljön när stridande svenskar i Ukraina återvänder till Sverige.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus,se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Erik

  2015-08-08 den 12:34

  Etablissemanget i Sverige hjälper nazisterna att begå krigsbrott! Ingen vilja att arrestera nazister som försöker döda antifascister!

  • Kalle

   2015-08-09 den 00:28

   De strider ju till och med på den sidan som Bildt stödde när han fortfarande var utrikesminister.

 2. Robin

  2015-08-07 den 13:48

  Correction: Andreas Carlsson släpptes från platsen han påträffades av polis ett stenkast från där överfallet skedde. Trots tydliga signalement från personer på plats!

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp