Kontakta oss

NOTISER

Deras projekt kan hjälpa hundratusentals ISIS-offer i Rojava

Publicerat

den

rojavaproject
KURDISTAN
| Samtidigt som civilbefolkningen är i akut behov av el och ett normalt liv går nästan alla resurser åt till att bekämpa den islamistiska terrorsekten ISIS. Men tack vare ett nytt gränsöverskridande projekt för Rojava kan privatpersoner runt om i världen stötta återgången till ett normalt liv samtidigt som kampen mot ISIS kan utvecklas och stärkas.

Efter att ISIS ockuperat Rojava har det uppstått problem med infrastrukturen. Energiförsörjningen har slagits ut och elproduktionen har efter ockupationen drivits genom en gasturbin och ett antal dieselaggregat. Flera av dessa dieselaggregat är nu sönder och behöver repareras. Dieselaggregaten är en tillfällig lösning som i nuläget är nödvändig. Möjligheterna att använda sig av förnybara källor är under utredning. Fram tills utredningen är färdig är det tvunget att renovera dieselaggregaten.

Det pågår en insamling till Kantonen Cizîrê (Jazira) där målet är att få fram 18 stycken enhetsinsprutare. Det beräknas kosta 182 514 kr. Utöver det räknar man med att transporten från södra Sverige till Kurdistan kommer att landa på en slutsumma på ungefär 200 000 kr.

The Rojava electricity project drivs av aktivister från förbundet Allt åt Alla i Malmö. I nuläget är regionen tvungen att använda sina resurser på försvarsstyrkorna. Insamlingen uppmanar alla som strävar efter ett solidariskt samhälle, där alla oavsett kön, religion eller etnicitet har rätt till ett demokratiskt deltagande och självbestämmande, att stödja The Rojava electricity project.

Allt eventuellt överskott som insamlingen kan komma att generera, kommer att överlämnas till den ekonomiska kommitéen i Cizîrê, Rojava.

Länk till insamlingen: https://www.indiegogo.com/projects/the-rojava-electricity-project-23k-in-23-days#/story

Se även filmen nedan.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se