Kontakta oss

NOTISER

Nationalistisk högerjournalist sparkade ner barn – Slipper polisanmälan

Publicerat

den

jobbikjournalist
UNGERN
| Den ungerska nyhetsfotografen roade sig med att sparka på flyktingbarn och fälla en pappa med ett barn i famnen till marken. Den anställde nyhetsfotografen fångades på film och fick sparken från N1TV då kritiken från allmänheten började hagla. Tv-kanalen har inte gjort någon polisanmälan utan nöjer sig med att bara sparka nyhetsfotografen från sin tjänst. Kanalen har nära kopplingar till det högerradikala partiet Jobbik som samarbetar med den styrande högerregeringen.

Mängder av journalister befann sig på tisdagen i Röszke alldeles intill den serbiska gränsen som tusentals flyktingar tagit sig över. Stämningen var uppjagad och människor var i rörelse i alla riktningar.

Reportern från tyska RTL var en av dem som fick Petra Lászlós agerande på bild. Vid ett par tillfällen syns hon på rörliga bilder parera det omgivande tumultet med benen. Men på RTL film fäller László avsiktligt en man med ett barn i famnen och på nyhetskanalen Index ser man hur hon sparkar en pojke och en flicka.

I Sverige har bland annat ”nya högern” genom bland annat organisationen Nordisk Ungdom kontakter med det högerradikala partiet som beskrivs som närmast öppet nazistiskt. N1TV kan närmast beskrivas som en ungersk motsvarighet till den fascistiska nyhetssajten Fria Tider.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se