Kontakta oss

NOTISER

Nationalistledarens hälsning efter frisläppandet – Riktiga män ska bruka våld

Publicerat

den

cm22STOCKHOLM | Efter att den våldsmisstänkta Nordisk Ungdom-företrädaren Christian Mattsson blev frisläppt av polisen i lördags lät han posta ett offentligt inlägg på Facebook – Budskapet är tydligt – Riktiga män ska bruka våld.

Natten mellan fredag och lördag greps Christian Mattsson i samband med en rad olika våldsamma händelser i centrala Stockholm. Enligt polisen har Mattsson och hans vänner gått runt på stan för att söka bråk och provocera förbipasserande. I nuläget rör det sig om fyra målsägande som kom i vägen för rasistiska nationalistgängets våld.

”Riktiga män slåss”

Christian Mattsson som är Nordisk Ungdoms internationella kontaktperson släpptes av polisen under lördagen. Efter frisläppandet lät han posta en offentlig bild på sin privata Facebook-sida. Bildens budskap går inte att ta miste på – riktiga män ska tydligen bruka våld för att anses vara riktiga män.

Huruvida bilden och budskapet var en påminnelse om den nationalistiska våldsvandringen på stan natten innan är oklart. Budskapet ifråga var däremot Mattssons första offentliga inlägg efter att han blev släppt.

sluss4

Första offentliga inlägget efter frisläppandet

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se