Kontakta oss

INRIKES

Nazister misshandlade 62-åring

Publicerat

den

smr
HÖGERVÅLDET| Emmabodabon Brian Kjaerbo visade sant civilkurage när nazistiska Nordiska motståndsrörelsen störde friden med sin närvaro i Emmaboda för någon vecka sedan.

För Barometern.se berättar den 62-årige Brian att han vid åsynen av nazisterna på torget snabbt bestämde sig för att göra en markering. Hans föräldrar upplevde nazismens ockupation och våld under Andra världskriget. Han gick in och köpte en kartong ekologiska ägg och efter att ha talat om för gruppen militanta män att han hade för avsikt att kasta ägg på dem tog han sikte på en av flaggbärarna, siktade, kastade och träffade. Reaktionen hos dessa våldsbenägna män lät inte vänta på sig. Brian berättar för Barometern:

”De började jaga mig, de var nog sex stycken. Jag hoppade upp och sparkade två av dem i bröstet i rent självförsvar. Jag tror att de fick rätt ont.”

Då de var så många fler än 62-åringen övermannade nazisterna honom och höll fast honom till polisen kunde hjälpa honom loss. NMR har inte gjort någon polisanmälan om äggkastningen då deras tilltro till lag och rätt är låg. Något som deras presstalesman Pär Öberg gav uttryck för vid frågan om polisanmälan gjorts.
-Nej, det är ett ruttet rättssystem vi lever i, det är aldrig någon idé.

Även om nazisterna hade rätt att freda sig mot Brian Kjaerbos protest kan det brutala våldet mot den 62-åriga mannen inte bortförklaras med nazistiska lögner om så kallat ”nationellt självförsvar”. Som Brian Kjaerbo så riktigt påpekade: ”Att kasta ägg eller ruttna tomater är inte att bruka våld, det får man göra i en demokrati”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se