Kontakta oss

INRIKES

Polisen: sluta vara antirasist så slipper du nazisthoten

Publicerat

den

INRIKES ”Sluta vara engagerad antirasist” – det är polisens nya rekommendationer till antirasister som blir hotade och trakasserade av nazister. Det framgår av den senaste tidens samhällsdebatt i Dalarna mellan antirasister och polisen.

Närvaron av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen i Dalarna har redan inneburit ett hårt slag mot yttrandefriheten. Människor har misshandlats, rånats och blivit utsatta för trakasserier och hot för att de inte är nazister. Nu framgår det dessutom att poliser har bett antirasister upphöra med sitt engagemang. I ett insändarsvar från det antirasistiska nätverket We Are Dalarna, uppger antirasisten Mathias Edbäck Leo att polisen sagt åt privatpersoner att sluta engagera sig antirasistisk för att slippa hoten och trakasserierna.

”När privatpersoner får ”rådet” att sluta engagera sig för att hoten och trakasserierna mot dem ska upphöra – vilket flera av mina vänner det senaste året fått av polisen i Dalarna – så är det ett kvitto på hur dåligt ni faktiskt skyddar demokratin. Just saying.” skriver Mathias Edbäck Leo i DT.

Insändaren finner du här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se