Kontakta oss

INRIKES

Nazister misshandlade V-politiker och rånade 63-årig kvinna!

Publicerat

den

RÄTTVIK I samband med Rättviks marknad i Dalarna blev Vänsterpartiets kommunstyrelseledamot, Conny Hansson misshandlad av nazister från Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Samtidigt rånade nazisterna en 63-årig kvinna på hennes prideflagga.

– Dom är inget annat än små lortar. Så säger 63-åriga Annelie Nilsson till Aktuellt Fokus efter att ha blivit rånad av nazistaktivister tillhörande Nordiska Motståndrörelsen tidigare idag.

Det var i samband med Rättviks marknad tidigare idag som ett 20-tal NMR-aktivister spred nazistisk propaganda och skapade oro bland marknadsbesökarna. När NMR-aktivisterna packade ihop sina banderoller och fanor vid en närbelägen Statoilmack passade Annelie och hennes vän Conny Hansson på att tacka nazisterna för att dom begav sig därifrån. Samtidigt vecklade Annelie och Conny ut en pride-flagga – vilket räckte för att nazisterna skulle tappa besinningen och bli våldsamma. En av nazisterna kallade Annelie för ”jävla folkförrädare” och ”kommunistfitta”. Ungefär samtidigt försökte han även slita åt sig Annelies flagga. Det var då 55-åriga Conny Hansson, Vänsterpartiets ersättare i kommunstyrelsen blev misshandlad.

– Jag hann bara få tag i hörnet på flaggan när nazisterna försökte ta den. Jag hann knappt uppfatta vad som hände men jag for bakåt när en av dom måttade slag mot mig vilket ledde till att endast ett av slagen träffade, säger Conny Hansson till Aktuellt Fokus.

Efter att ha ryckt åt sig flaggan sprang nazisten till en närbelägen bil som körde iväg efter att han kastat in flaggan i bilen. På frågan hur han känner sig nu i efterhand svarar han att det känns att han har åkt på en snyting. Förutom hudavskrapningar och blåmärke har han inte fått några skador efter det inträffade. När Conny beskriver händelseförloppet uppger han att nazisterna var väldigt aggressiva. Han tillägger även att han känner sig stärkt i sin antifascistiska övertygelse.

– Jag känner mig mest glad över att jag har valt den sida jag har valt, säger han till Aktuellt Fokus. Inte heller Annelie Nilsson lyckades bli skrämd av nazisterna.
Annelie bekräftar Connys bild av nazisternas aggressivitet och berättar även att nazisterna såg ut att vara pressade.

– Dom har nog aldrig känt så mycket motstånd här omkring som dom kände i Rättvik idag, säger Annelie Nilsson till Aktuellt Fokus.
– Det blev väldigt tydligt för dom idag att dom inte är omtyckta i Dalarna. Dom såg ut att vara väldigt pressade.

Trots den våldsamma aggressiviteten vägrade Annelie bli rädd och backa.

– Mig skrämmer dom inte. Dom är inget annat än fega småskitar som försöker skrämma andra människor till tystnad. Jag vägrar gå med på det, säger hon. Inne på nazisternas hemsida stoltserar Nordiska Motståndsrörelsen över det inträffade. Nazisterna skriver bland annat att dom beslagtog en prideflagga. Händelsen är polisanmäld.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se