Kontakta oss

INRIKES

Nazistpolitiker på SD-mandat attackerar alternativ medborgarjournalistik

Publicerat

den

YTTRANDEFRIHET| Helgens planerade aktion för medborgarjournalistik i Stockholm väcker ont blod bland högernationella och nazister. Anledningen är för att de inte vill tillåta fri medborgarjournalistik. På sociala medier har bland annat nazistpolitikern Pär Sjögren gått till attack mot initiativet.

På den sociala mikrobloggen Twitter har flera högernationella och nazister reagerat negativt mot helgens planerade aktion för medborgarjournalistik i Stockholm. Aktionen ”Knäpp en nasse”, manar medborgarjournalister till att knäppa bilder på nazister i anslutning till en högerradikal demonstration som planeras att hållas vid Raol Wallenbergs Torg.

Bakgrunden till den kommande aktionen är på grund av mediernas förhållningssätt till tidigare demonstrationer där våldsamma nazister och fotbollshuliganer har kallats för regeringskritiker. I samband med demonstrationerna har meningsmotståndare och ickevita svenskar attackerats. Initiativtagarna vill helt enkelt bara dokumentera verkligheten vilket är oacceptabelt enligt nazister och andra högernationella.

Bland de som upprörs återfinns bland annat Pär Sjögren från det militanta nazistpartiet Nordiska Motståndsrörelsen. När Pär Sjögren läser Aktuellt Fokus nyhet om arrangemanget delar han artikeln på Twitter samtidigt som han skriver ett sinnesförvirrat inlägg där han anklagar initivtagarna för att hota det han kallar för vanliga svenskar.

Pär Sjögrens reaktion är inte ovanlig i den högernationella rörelsen. Sedan länge har de bedrivit en intensiv kampanj mot medieetablissemanget och anklagat samtliga kapitalstyrda medier för att ingå i en och samma konspiration. Man har även gått till hårt angrepp mot fria och alternativa medier som inte delar synen på deras världsbild.

https://twitter.com/Par_Sjogren/status/732593652770430976

Brottsbelastad mötesstörare

Pär Sjögren tillhör det absoluta toppskiktet i Nordiska Motståndsrörelsen. Sedan 2014 är han ersättare i Ludvika kommunfullmäktige där han representerar nazistpartiet på ett mandat från Sverigedemokraterna.

Sjögrens brottsregister är gediget och han är bland annat dömd för flera vapenbrott, grov misshandel, grovt rattfylleri och narkotikabrott. 2013 stormade Sjögren och andra NMR-medlemmar ett vänsterpartistiskt möte i Ludvika. I samband med den nazistiska mötestörningen misshandlades V-politikern Daniel Riazat med en flaska mot huvudet. För sin medverkan i attacken dömdes Sjögren för ofredande och brott mot knivlagen.

Nazistpolitikern har även gjort sig känd för att sprida näthat mot oliktänkande. Mest uppmärksammat blev hans riktade näthat mot den frispråkiga och kontroversiella krönikören Lisa Magnusson då han kallade henne för pissluder som borde gruppvåldtas. Anledningen var på grund av att Magnusson hade skrivit en krönika som Sjögren inte höll med om.

pär-sjögren

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se