Kontakta oss

NOTISER

Tränade SMR-aktivister i knivslagsmål – Nazistisk kampsportstränare stängs av efter AFA-avslöjande

Publicerat

den

mrtensson
LUND| Attacken skedde när det pågick aktiviteter i kampsportslokalen. Två personer fick föras till sjukhus. Något senare hängde Antifascistisk Aktion ut en av klubbens tränare på grund av dennes kopplingar till det våldsamma nazistiska partiet Svenska Motståndsrörelsen.

Kampsportsklubben Lunds Wing Tsuns Escrima attackerades av militanta antifascister under tisdagen. Rutor till lokalen slogs in samtidigt som maskerade antifascister kastade in ammoniak i lokalen. Omkring tio personer ska ha deltagit i den militanta aktionen som riktade sig mot Svenska Motståndsrörelsen som har bedrivit kvällsträningar i bland annat knivslagsmål i lokalen.

AFA:s aktion innebar att lokalmedia har rapporterat om den nazistiska kampsportstränaren och att kampsportsklubben har stängt av tränaren ifråga.

– Här tränas vanligt hederligt folk utan att veta vad som pågår på tider de inte är i lokalen. Det som hänt är fruktansvärt. Att någon av våra instruktörer tränar en grupp som ligger långt ut på högerkanten är något som absolut inte får lov att inträffa, sade klubbens ordförande Jacques Schultze till tidningen Sydsvenskan.

Tidigare anarkist

Tränaren är Hjärupsbon Per-Ola Mårtensson som har mångårig erfarenhet inom kampsportsvärlden. Utöver det har han även en bakgrund inom anarkiströrelsen i Lund. Per-Ola Mårtensson har valt att hålla sitt engagemang inom nazismen hemligt utåt men avslöjades av Antifascistisk Aktion.

Per-Ola Mårtensson

Per-Ola Mårtensson

Medlemmar och stödmedlemmar till Svenska Motståndsrörelsen har varit involverade i flera mord och mordförsök i Sverige. Partiet är en vidareutveckling av 90-tals organisationen Vitt Ariskt Motstånd och är öppna nationalsocialister och hyllar bland annat Adolf Hitler.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se