Kontakta oss

NOTISER

Nej Louise Andersson Bodin, vi lantisar är inga obildade bonnläppar

Publicerat

den

lindalundqvist
KRÖNIKA
| Kritiken mot tv4, som fick Adam Tensta att dra ut från studion gäller att de bjuder in någon som har gjort sig känd för att prata om svarta och homosexuella på ett nedsättande sätt. För att ursäkta sig hänvisar hon sedan till att folk på landet där hon bor pratar på det sättet. Vilket i sig är en ytterligare en rätt grov generalisering. Vi som bor i skogen och på landet har inte har koll på omvärlden enligt Louise Andersson Bodin. Men snälla Bodin, om vi har tillgång till internet i Västerbottens inland torde ju du ha det i Värmland också.

Det gick fel, och nu skyller hon alltså på att folk från landet inte har koll på någonting.

Vi som bor på landet vet förmodligen mer om bärsäsonger, maskiner, och hur man kör upp för en isig backe som ingen sandat, än vad vi vet om tidtabeller, vilka skor som är inne i Stockholm eller hur mycket falafeln kostar i Malmö. Men samhällsdebatten har vi lika mycket koll på som i resten av landet.

Att säga ”men jag är från landet” som ursäkt är lika dumt som att säga ”men jag är ju tjej” för att förklara varför man inte vet att arslet är bak, eller inte klarar av att göra en eld för att grilla.

Har Louise Andersson Bodin ett behov av att hitta en bra ursäkt för att hon inte någon som helst koll på samhället och ändå försöker göra business genom att skämta om det, så visst! Men skyll inte på att du är från landet. Jag har så många bra samtal med grannar och folk i min omedelbara närhet. Vi pratar om politik, om förtryck, om EU-migranter, om ensamkommande flyktingar. Och ingen har känt behovet av att kalla någon för något nedsättande. Någonsin. Vi diskuterar som vuxna människor istället.

Att bo på landet är på inget vis synonymt med att vara en dumfan som inte har koll på samhällsdebatten. Vi har tv, vi har internet. Ska du vara rolig, så se till att veta vad du pratar om. Annars blir det lätt tråkigt istället.

Och till er som kallat flickstackarn för hora. För helvete liksom. Ni är dömda till ett liv i tråkighet. Tvätta den munnen innan du pratar med din mamma nästa gång, och skäms.

Med vänlig hälsning, en som vet att folk från landet inte är några obildade bonnläppar.

Linda Lundqvist
redaktionen@aktuelltfokus.se