Kontakta oss

INRIKES

Sverigedemokraterna panikrensade efter Aktuellt Fokus avslöjande

Publicerat

den

KVINNOVÅRDEN Fram tills idag kunde väljarna gå in på hemsidan till Sverigedemokraterna I Västernorrland och läsa på om partiets landstingspolitik. Men efter att Aktuellt Fokus skrev om partiets planer på att lägga ner hela Sollefteå sjukhus har Sverigedemokraterna plockat bort allt som har med landstingspolitiken att göra.

I artikeln som publicerades tidigare idag valde vi att citera Sverigedemokraternas Landstingsplan för 2017-2019, där partiet uttryckligen skriver att de vill lägga ner Sollefteå sjukhus. Som sig bör valde vi även att publicera länken till Sverigedemokraternas dokument. Nu bara några timmar senare har Sverigedemokraterna valt att plocka bort det aktuella dokumentet. Men det slutar inte där. I princip allt som har med partiets inställning i vårdfrågor har plockats bort från hemsidan.

Stycket om att lägga ner Sollefteå sjukhus finns på sida 8 i det borttagna dokumentet. Där kan man bland annat läsa följande:

”Landstinget skall dels för att minska lokalkostnaderna men även för att effektivisera och stärka kvalitén inom specialistvården omlokalisera den från dagens tre sjukhus till två sjukhus.”

Därefter pekar Sverigedemokraterna specifikt ut Sollefteå sjukhus som det sjukhus man vill lägga ner. Lägger man ner ett helt sjukhus så blir en fungerande kvinnovård omöjlig.

Eftersom vi misstänkte att Sverigedemokraterna skulle bete sig på det här sättet tog vi givetvis skärmdumpar. Här nedan kan ni beskåda Sverigedemokraternas nedläggningspolitik. Aktuellt Fokus har försökt att nå SD Västernorrlands ordförande Mats Hellof för en kommentar. I skrivande stund står det klart att Sverigedemokraterna absolut inte vill att frågan om Sollefteå BB ska diskuteras.

Uppdatering klockan 22.17: Efter den här nyheten släpptes har SD gjort  dokumenten offentliga igen.

Läs mer om Sverigedemokraternas skuld i nedläggningen av Sollefteå BB.

Kim Fredrikssom
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se